Allmänt

Lägenhet – del II

Då var det dags att visa den andra delen ur min lägenhetsserie. Denna gång blir det köket som råkar vara mitt favoritrum i lägenheten, främst för att det är rätt mysigt där inne och för att temperaturen där alltid är perfekt.

Köket är väldigt öppet och vitt. Golvet är rutigt i olika brunaktiga nyanser. Det finns dörrar till hall och sovrum. Utsikten i köket visar korridoren utanför samt byggnaden mittemot. Jag har varit noga med att välja ut jordnära färger i köket. Därför är gardinerna vita med gråbruna mönster. Bordet är av trä. Jag har även väldigt fina krukor i fönstret. Några av dem har dekorationer gjorda i rep. Vi har även frostfilm på fönstret så att man inte ser in i hela köket om man går förbi. Fast vi har oftast persiennerna neddragna.

DSC_0001

Nu får ni även se vart jag förbereder all mat som ni sett i mina recept. Det är ett lagom stort kök med många öppna ytor. Storleken på matbordet är såpass perfekt att man får utmärkt med utrymme för att gå utan att det blir för fullt på bordet när man dukar upp det. Själva spisplatsen är lagom stor. Vi har även en mikrovågsugn i hörnet, samt vattenkokare och kaffebryggare. Det har även satts upp några krokar för att hänga upp diverse redskap i köket som ni kanske ser på bilden nedan.

DSC_0002

Bredvid våran kyl/frys finns en dörr som leder ut till sovrummet. Vi brukar hålla det stängt oftast då vi använder hallen som huvudgång. Men man kan faktiskt gå i en cirkel i vår lägenhet.

DSC_0004

Och så lite detaljer som jag har lagt till för dekor. Vi börjar med kattmönstret som syns på vissa bilder. Det är ett köksset från Åhléns. I detta set ingår en grillvante, grytlapp, kökshandduk och ett förkläde. Vi har handduken och förklädet på två krokar som sitter på vänster sida av kylskåpet. Denna kökshandduk används dock enbart som en bakduk. Den kökshandduken som vi använder flitigt hänger bredvid fönstret.

DSC_0009

Grytlappen och grillvanten sitter på två krokar som hänger bredvid spisen så att man lätt kan komma åt dem vid behov.

DSC_0007

Vi är båda väldigt förtjusta i kaffe, jag lite mer än min pojkvän. Därför har jag en jättefin burk med en antik men ändå modern fransk design för att ha bryggkaffe i. Jag fyller på den vid behov. Även denna burk kommer från Åhléns. Bredvid den har vi ett set om underlägg för glas och koppar med ugglor på. De är från Lagerhaus.

DSC_0006

Sista detaljen jag vill fokusera på är en jag satt ihop själv för hand. Det är ett ljusfat som jag lagt ner väldigt mycket tid på. Jag vill att köket ska representera vem jag är som person. Och då valde jag denna dekoration till att göra det. Jag är en jordnära person, men ändå en drömmare. För mig är lycka den underbaraste känslan. Och för att hålla det jordnära så valde jag bruna nyanser. Värmeljusen är doftljus som luktar kaffe, choklad och vanilj.

DSC_0005

Den sista bilden föreställer matplatsen i sin helhet. Detta är min favoritplats. Jag älskar att sitta här och dricka te. Det är också här jag gillar att studera för jag finner ro i köket. Blir jag hungrig kan jag äta. Dessutom finns varken TV eller dator här så jag blir inte distraherad. Det är en harmonisk plats för mig. Sen är jag väldigt förtjust i väggen vid bordet. Jag letade som en galning online efter väggdekorer och kom fram till att klistermärken är det snyggaste alternativet. Vi beställde detta väggklistermärke från Amazon. Det var riktigt svårt att få ihop alla grenar men det blev så snyggt i slutändan. Verkligen älskar att komma in i köket och se på mitt lilla träd.

DSC_0003

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *