Allmänt

Lägenhet – del III

Då fortsätter inläggen om min lägenhet. Idag är det ett kort inlägg eftersom det handlar om hallen. Egentligen hade jag inte ha med detta eftersom hallen är relativt tråkig, men så tänkte jag att när man som gäst besöker oss så är hallen det första man ser. Det är detta rum som lämnar det första intrycket. Så ja, varför inte ett inlägg om något så tråkigt som hallen?

DSC_0022

Vår hall är rätt tom. Den är rymlig och helt fri från möbler. Vi har en skobricka i ena hörnet så att man slipper slask under vintern. Hatthyllan ingår i lägenheten. Vi har jackor, paraply, hattar och väskor där. Till vänster syns en spegel. Den tog jag med mig från Jönköping för det är min spegel som jag haft sen jag var liten. Vid ytterdörren har vi en blompall med en hink på. I hinken har jag två identiska plantor som på något sätt vuxit samman lite. Jag vill lägga till att jag använder mig väldigt mycket utav ljus när jag fotograferar. Därför får vita ytor en mycket högre exponering än normalt och rummen uppfattas som ganska stora. I verkligheten är rummen mycket smalare. Vidvinkelobjektiv får väggarna att se rätt öppna ut men det är inte så stort som det ser ut. Hela lägenheten är trots allt på 64 kvm.

DSC_0025

När man kommer in i hallen så ser man två dörrar. Det finns fem dörrar totalt i hallen. De leder till badrum, klädkammare, vardagsrum och kök. Det finns ingen dörr som går direkt in till sovrummet från hallen utan man får antingen gå igenom vardagsrummet eller köket. Den sista dörren är ytterdörren såklart. Det finns två stora skåp i hallen. I den ena har vi tvätt och i den andra finns städredskap såsom mopp och dammsugare. Framför dörren till badrummet finns även en grå badrumsmatta. Vi valde att sätta den utanför så att den slipper bli dyngsur.

DSC_0036

Sist men inte minst så vill jag visa belysningen. Jag brukar inte bry mig så mycket om att visa lampor i mina bilder då de flesta är rätt stilrena och enfärgade. Men lampan i hallen är lite speciell. Vi var ute på Grand Samarkand en dag för att hitta lämpliga lampor till hall och vardagsrum för vi hade glömt att beställa några från IKEA. Kändes dumt att göra en ny beställning då deras leveranskostnader inte direkt är billiga. Så vi letade och letade men hittade verkligen ingenting som föll mig i smaken. Och jag är rätt petig med design för jag älskar öppna ytor och simplicitet. Men i slutändan kom vi på att det finns en butik som heter Lagerhaus. De är kända för deras galna produkter så vi hade uteslutit det faktum att de kanske har lampor. Och det var ett misstag, för jag föll direkt för deras papperslampor. Skärmarna har så fina mönster och kablarna kommer i alla möjliga färger. Det är en väldigt billig lampa men den är också väldigt prisvärd. Den lyser upp hela rummet och det prickiga mönstret sprider glädje. Varje gång jag kommer hem och tänder den så känner jag mig glad och tänker “hem ljuva hem”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *