Allmänt, Desserter, Event

Alla hjärtans dag 2015

Just det här med kommersiella dagar som Alla hjärtans dag har aldrig riktigt varit min grej. Själva tanken bakom dagen känns väldigt ytlig. Så därför har den dagen aldrig riktigt värdesatts hos oss för vi anser att kärlek ska inte ha någon dag tillägnad åt sig. Sprida kärlek kan man och ska man varje dag.

Men, min käraste fick veta att jag aldrig någonsin fått en bukett blommor. Så då dagen kom blev jag överraskad med en bukett röda rosor. Och han vet att jag är petig så det var fairtrade rosor också! Då jag köpt en ny vas nyligen fick dessa rosor inviga min glasvas.

DSC_0012

För övrigt var dagen en helt vanlig lördag. Men den var lite speciell ändå men av helt andra skäl. Min kära vän Johanna och jag hade en hel timmes rast i torsdags. Jag tycker inte att gå hem under raster som är max en timme då jag får gå tillbaka så snart igen. Så vi körde till Grand Samarkand och då upptäckte jag inredningsbutiken Chilli. Det är min nya favoritaffär för deras inredning faller mig precis i smaken. Det är den Shabby Chic stilen jag älskar så jag köpte ett kakfat därifrån. Så hela helgen har jag bakat goda saker att ställa på kakfatet. Jag försöker att inte äta för mycket sött så jag gjorde sådant min käraste tycker om istället så att han kan äta det mesta. Känner mig som häxan i Hans och Greta nu…

DSC_0026

Men choklad anses ju ändå vara rätt romantiskt så lite kommersiellt blev det nog ändå! Vi hade till och med några romantiska girlanger hängandes i taklampan i köket.

DSC_0017

Men huvudsaken med dagen var i alla fall för mig att få baka goda saker så att jag kunde smycka ut mitt kakfat. Det blev snickerskakor, kladdmuffins, chokladsufflé och färska jordgubbar på fatet. Jag gjorde även chokladglass men det gick inte direkt att ställa på fatet. Så nu framöver kommer det dyka upp en hel del chokladrecept som passar romantiska dagar.

DSC_0027

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *