Allmänt, Event

Mr. & Mrs. Griffith

Tisdagen den 27:de juni (2017) gifte jag mig med Joe. Det blev vårt officiella bröllop där vänner och familj var inbjudna. Vi hade en borgerlig vigsel samt middag på det vackra Teleborg Slott. Jag valde att låna ut min kamera till en av mina bästa vänner, Hanna. Hon fick kameran färdiginställd av mig och tog en hel del bilder. Dagens inlägg innehåller en del av hennes bilder. Vi anlitade även en bröllopsfotograf, men hennes bilder kommer senare. Ni kanske också märker att min blogg faktiskt ser väldigt annorlunda ut? I och med att jag har bytt efternamn i samband med giftermålet har jag valt att ändra alla mina hemsidor. Min portfolio är fortfarande under konstruktion, men bloggen är i princip färdig. Inom kort kommer jag även att flytta min domän men denna länken lär dirigera om er till den nya.

Så hur var dagen? Den var väldigt magisk men också hektisk. Både jag och Joe är ganska introverta och valde därför att ha ett mer intimt bröllop med närmaste familjen och bästa vännerna. Därför hade bröllopet bara 15 gäster, men det kändes perfekt för oss. Alla hann prata med varandra och det var en väldigt mysig stämning.

På morgonen mötte jag den superduktiga Lydia från Singoalla Bröllop & Fest. Hon mötte mig på mitt dagsrum på slottet, rum nummer 9.

Lydia hade med sig min klänning samt redskap för håruppsättning och smink. Vi började givetvis med håret. För mig var det ett tålamodstest att sitta där i två timmar medan Lydia fixade till mitt hår. Man kan inte göra så mycket eller titta på något under tiden eftersom huvudet måste sitta still. Det var väldigt mycket hårsprej i luften också! Efter håret var det såklart dags för smink. Min mamma var med i rummet och hon var ganska petig. Trots detta gick det väldigt bra med sminket.

Detta var första gången jag hade på mig lösögonfransar. Det kom lite som en chock eftersom fransarna var så tunga. Jag blev dock van vid känslan efter en stund men jag skulle nog inte vilja ha på mig lösögonfransar igen.

Att få på sig brudklänningen var lite av en komplicerad process. Klänningen kom i två delar: en tung och vit klänning som var ganska enkel och lågt skuren i ryggen, samt en spetsjacka med stenar och brodyr och kedja vid ryggen. Givetvis fanns det en mellanstor slöja med matchande stenar. Jag fick även ha en speciell BH som klistrades på vid bysten som inte syntes vid ryggen. Det var väldigt ovant och jag fick fråga om hjälp med den vilket var lite pinsamt, men när allt satt på så gick det bra.

Fotografen dök upp under stylingen. Hon heter Emma Bourne och jag tycker att ni borde kika på hennes hemsida. Hon tar fantastiska bilder! Förutom Emma så dök även min vackra bukett upp under stylingen. Den innehöll vilda blommor som t.ex. tistlar. Jag hade egentligen tänkt ha en bukett med silkesblommor men Emma rekommenderade äkta blommor och jag är så glad att jag lyssnade på henne. Blommorna var så vackra. Man såg även på Emma att hon var nöjd med blomvalet.

De enda smyckena jag hade på mig den dagen var ett par örhängen som glittrade minst lika mycket som stenarna på min klänning. Det var ett elände att välja ut dessa för att jag och min mamma hade väldigt olika smak i smycken. Jag ville låta mamma välja en del av mina grejer på min stora dag men samtidigt fick det inte gå över mina önskemål. Det var dock inte svårt att kompromissa för mamma gillade det som blänkte mest!

Mamma passade på att styla sig i samma rum också. Det gjorde Hanna med. Mamma hade på sig de smyckena hon hade när hon gifte sig med pappa. Jag tyckte det var underbart och romantiskt. Hon hade även en klädsel som var helt röd, vilket jag tyckte var väldigt passande. Röd är min favoritfärg och i Bangladesh är brudens kläder oftast röda. Det blev en väldigt bra kombination!

Innan jag gick ner till ceremonilokalen tog Hanna några sista bilder på mig som fröken Akhter. Jag är så tacksam över att hon var där och hjälpte oss hela dagen.

Efter vigseln råkade jag och Joe klanta oss lite. Vi glömde att vi skulle skriva på papper så vi bara marscherade ut ur salen. Folk tyckte det var riktigt roligt. Jag antar att vi får bjuda på den lilla missen.

Pappa fick springa efter oss och leta upp oss så att vi skulle komma tillbaka för att skriva på. Han visste inte riktigt var vi var på slottet men han blev väldigt glad när han till slut hittade oss.

Vi gick raskt fram mot vigselförrättaren men vi skrattade hela vägen dit för det var ju rätt pinsamt. Fast så mycket brydde vi oss inte sen utan det var mest vid tillfället eftersom vi var så beredda på att inget skulle gå fel. Nu när jag skriver detta sitter jag och flinar åt det själv.

Därefter skrev vi på pappret som intygade att vi var man och hustru. Jag fick skriva på med mitt nya namn: Moumita Griffith. Det har ännu inte riktigt satt sig eftersom namnet är lite av en kulturkrock men om en vecka tror jag att det blir perfekt. Joe skrev på som vanligt och sen fick vi även ha några vittnen. Våra vittnen var mina föräldrar och Joes mamma. Sist fick vigselförrättaren skriva på själv och ge oss ett vigselintyg med Växjö Kommuns stämpel.

Efter vigselns faktiska slut var det dags för gratulationer, d.v.s. kramkalas. De flesta var lite fnissiga eftersom vi hade glömt pappret.

Efter alla gratulationer gick jag och Joe till dagsrummet för att vila fötterna. Under den tiden gick alla gäster ut och ställde sig nedanför slottstrappan. Det blev lite mingel där medan de fick vänta på oss.

Hanna tog en jättefin bild på min bror medan hon väntade på oss. Min stackars bror var verkligen en ängel den dagen. Han sprang upp och ner för alla trappor för att hjälpa alla gäster och packade ner alla presenter åt oss. Han hyrde en konvoj åt oss också för att köra hem oss.

När vi äntligen kom ut insåg jag att brudklänning och trappor inte gick ihop. Vi fick gå med armarna i krok så att jag skulle kunna hålla klänningen hela vägen ner. Vi fick stanna några gånger också för att Emma skulle få alla möjliga sorters bilder.

Därefter lånade Emma oss en timme för att ta porträttfoton. Det var väldigt spännande för vi var inte vana vid att stå framför kameran, men Emma var riktigt duktig och fick oss båda att släppa loss. Jag ser verkligen fram emot hennes bilder. Smakproven har varit väldigt lovande som ni säkert har sett om ni följer mig på sociala medier.

Efter plåtningen kom vi tillbaka till slottet där gästerna hade fått mingla en stund och dricka bål. Emma tog några gruppfoton med alla innan hon lämnade oss. Därefter var det dags för middagen. Vi hade en trerättersmeny som uppskattades väldigt mycket. Allt var vegetariskt och min mamma fick även sockerfria desserter eftersom hon hade diabetes. Bordsdukningen anordnades av slottet och det kändes verkligen regalt.

Middagsgästerna var nöjda med maten och det var glada miner överallt. Vi hade bordsplacering så att gästerna skulle kunna sitta på ett sätt som fick dem att känna sig välkomna. De som inte ville prata engelska så mycket fick sitta tillsammans medan de som enbart kunde engelska fick en annan ände av bordet. Det löste sig väldigt bra så det var ett glatt humör hela tiden. Tyvärr hade vi gäster som kom från Stockholm och Kanada som inte kunde stanna hela tiden ut så lite då och då var folk tvungna att hålla koll på busstider.

Sist men inte minst fanns det en bröllopstårta också. Tårtan bakades av Hennings Konditori här i Växjö. Vi fick tre smakprover i förväg och valde den godaste. Det var en skogsbärstårta med marsipantäcke. Den var i princip som en prinsesstårta med skogsbärssylt och skogsbärsgrädde istället för det vanliga.

Vi skar det första snittet i tårtan. Därefter serverade slottspersonalen tårtan åt oss. Det blev väldigt mycket över så vi fick ta med oss lite tårta hem.

Efter tårtan började gästerna bege sig hemåt. Vår konvoj hade lite problem så vi fick vänta på slottet i en timme till. Bärgaren fick komma och ladda upp bilbatteriet som hade dött. Därefter körde min bror hem oss och dagen var officiellt över. Eller, tja, Joe fick dra ut alla hårnålar jag hade vilket tog två timmar, men sen var det över!

Vårt bröllop var verkligen oförglömligt. Det var litet men alla de människorna jag brydde mig om var där. Det kändes romantiskt och magiskt och slottet var verkligen perfekt för oss. Emma var fantastisk. Vi kunde inte ha haft ett bättre bröllop för oss. Det var en minnesvärd dag, inte bara för oss, men även för våra gäster. Vi vill tacka alla som varit med oss. Dagen var verkligen en gåva. Sist men inte minst vill jag tacka min själsfrände Joe. Jag kunde inte vara lyckligare än vad jag är nu. Jag är verkligen stolt över att kalla oss Mr. & Mrs. Griffith.

10 reaktioner på ”Mr. & Mrs. Griffith

 1. Dear Mr. And Mrs. Griffith
  Millions of congrats to both of you and may you have a long and prosperous life full of happiness

  Finaste Mou….vackraste bruden
  Länkade mig till din blogg via ett av dina inlägg på Fokis sajt.
  Hittade berättelsen om ert stämningsfulla bröllop.
  Så vackra bilder och fin beskrivning.
  Miljön, slottet….underbar setting.

  Underbart med ett bröllop med just those persons you care most about.
  Där gästerna verkligen får möjlighet att umgås med brudparet och med varandra.
  Så skulle alla bröllop vara.
  Själv är jag inte något för stora events med många deltagare.

  Era fina familjer…..och din mamma så vacker i sin symboliskt röda outfit.

  Tack för att även jag som outsider, fick möjligheten att genom din blogg ta den fina atmosfären från er vackra bröllopsdag.

  ALL LYCKA TILL DIG OCH DIN MAN

  Karma

  Mandy
  (former expat, living around the globe)

  1. Jag finner inga ord! Mandy, du är underbar och vet verkligen hur man kan göra någon glad. Tusen tack för dina varma ord!
   Massa kramar och kärlek!

   1. Hej Mou,
    Tack till dig finaste Mou för ditt svar.

    Tittar återigen på bilderna från ert vackra och stämningsfulla bröllop.

    Sagolikt vackert och pampigt slott med smakfull inredning
    Din vackra klänning och styling. Era fina familjer och vänner.
    Apropå lösa ögonfransar. Jag har aldrig haft det på mig, inte ens funderat på det.

    Tårtan såå fin och lät väldigt läcker. Imponerande att färgerna på tårtans dekorationer matchar
    färgerna på den vackra blombuketten. ”Någon” hade verkligen tänkt till där.
    Er bröllopskordinator kanske?

    Din man Joe, har ni känt varandra länge? Hur träffades ni, kom han till Sverige för studier
    eller mötts på annat sätt?
    Trevligt när olika kulturer möts.

    Det var något av det jag uppskattade mest när jag bodde i Abu Dhabi (arbetade på flygplatsen för ett tyskt flygbolag LTU, Supervisor och Station Manager). Senare kom jag att bo i Sharjah, arbetade då i Dubai på ett internationellt resebolag (Group & MICE Executive, gjorde offerter och koordinerade gruppbesök och konferenser, de flesta från Malaysia och Pakistan, bl.a. läkarkonferenser i Novartis regi, där många hade familjer (fru och barn) med sig.

    UAE, så härligt internationellt, människor från en massa olika länder och kulturer arbetade tillsammans och umgicks. Firade varandras högtider tillsammans. Alla kulturer, traditioner och religioner välkomnades.

    Minns speciellt ett tillfälle, gick in i den supermarket där jag brukade handla i Sharjah (Choitram, indisk supermarket kedja i UAE). Just det året sammanföll flera olika högtider.
    Alla högtider hade uppmärksammats av affären.
    Där fanns en hörna med skyltar HAPPY DIWALI, en annan del hade skyltar med EID MUBARAK
    och en tredje skyltade MERRY CHRISTMAS.
    Varje avdelning hade dekorationsföremål, mat och sötsaker som hörde till respektive kultur.
    Såå fint och värmde mitt hjärta.

    Utan att vara Muslim, fastade jag flera år under Ramadan. 100% fasta och följde tiderna till punkt och pricka. Ville dels känna hur det var. Dessutom var det mer praktiskt att följa lokalbefolkningens faste- och mattider, då icke muslimer ej får äta eller dricka vatten in public under Ramadan. Hotellen serverar mat i någon restaurang även under fastetimmarna, men med stängd dörr och fördragna gardiner, av respekt för dem som fastade. Tyckte det kändes skönt att fasta och inte det minsta jobbigt.

    Har testat att juicefasta några gånger när jag bott i Europa, typ detox, men det är ju annorlunda. Då dricker man ju vätska men äter ingen fast föda. Så det blir ju inte samma sak som att avstå från mat och dryck under dygnets ljusa timmar som man gör under Ramadan.

    Älskade atmosfären i UAE under Ramadan och Eid. Såå stämningsfullt. Vill gärna åka till UAE igen under Ramadan och Eid.

    Har du eller din familj besökt UAE? Har ni kanske några släktingar eller bekanta som bor där?
    Jag gillar landet. Där finns ”allt” på en rätt så liten yta. Dubai är dock väldigt internationellt, så man får inte riktigt en känsla av att befinna sig i ett arabiskt land. Ca 20-25% som bor där är locals, resten är expats som bor och arbetar där. Tänk för lokalbefolkningen att var minoritet i sitt eget land, att behöva prata engelska på väldigt många service ställen, då engelska är affärsspråket och många expats aldrig lär sig arabiska som ju är landets officiella språk.

    ONE WORLD – ONE FAMILY

    Kramar och kärlek till er och have a good weekend

   2. Åh tack igen för din fina kommentar!
    Vi planerade bröllopet själva så färgerna var helt och hållet mitt val! Eftersom bröllopet var så litet gick det bra med eget ansvar.

    Joe och jag har känt varandra i över 5 år nu. Vi träffades via en animeblogg där vi båda var skribenter. Därefter valde han att flytta till Sverige. Jag var en fotograf, han var en kompositör. Vi båda hade yrken som inte gav oss mycket och kände att vi skulle kunna utbilda oss tillsammans. Sverige har gratis utbildning så det fick bli Sverige. Vi har dock inga konkreta planer inför framtiden så vi har inget behov av att stanna här! Vi samlar på väldigt mycket som är svårt att flytta runt så vi lär inte flytta ofta men vi vill gärna resa.

    Dina resor och upplevelser verkar helt fantastiska! Ditt jobb måste vara en dröm! Jag älskar att man kan bevara kulturer samtidigt som man kan ta del av nya. Så fantastiskt och lärorikt!
    Vad fint av dig att ta del av andras traditioner också. Önskar att fler var så öppensinnade. Jag har aldrig fastat även om min mamma är troende (är inte så religiös av mig men tror på att det finns en Gud). Jag firar både islamiska högtider och kristna för att min man är uppvuxen i en kristen familj. Jag tycker det är så roligt!

    Vi har inte besökt UAE. Har släkt i Bangladesh varifrån föräldrarna kommer samt i USA. Jag har tyvärr ingen bra kontakt med min släkt p.g.a. att de är lite mer konservativa medan mina föräldrar är liberala (de kom till Sverige vid tidig ålder). Däremot vet jag att pappa vill till Dubai! Tusen tack för dina tips!
    Du får gärna dela med dig av fler av dina resor. Har du någon blogg där man kan läsa mer? Ditt liv låter fantastiskt och jag vill lära mig mer om dig. Du är en sån underbar person. Har sett vilka fina ord du lämnar hos Foki med!

    Kramar och tack detsamma!

 2. Stort grattis till dig och Joe! Va fina ni är och önskar er allt gott!

  Caroline fd klassföreståndare

  1. Åh, wow! Magiskt! Tusen tack! Hoppas ni får en riktigt fin bröllopsdag nästa vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *