Drycker, Recensioner

Lipton – green tea: Exotic Orient

Idag skriver jag om te ur min samling igen. Jag har tyvärr inte så många recept på gång eftersom jag har en stressig period i skolan framför mig. Därav kommer det bli lite annat här och jag hoppas att ni inte tröttnar.

Det teet jag har tänkt skriva om idag är Liptons gröna te vid namn ”Exotic Orient”. Teet kommer i tepåsar och finns att köpa i de flesta livsmedelsbutikerna runt om i landet. Jag brukar inte riktigt bry mig om teer som säljs i vanliga butiker men just denna var lockande för den sades ha en lätt och uppfriskande smak. De flesta teer jag har är rätt starka i smaken och ibland kan det vara gott med något lättare. Av den anledningen köpte jag teet och har faktiskt druckit det väldigt många gånger nu.

Teet är väldigt lätt. Man känner knappt smaken av grönt te utan det finns någonstans där i bakgrunden. Det man märker mest är smakerna av de orientaliska kryddorna, främst kanel. Jag tycker att teet är perfekt för de dagar man inte vill ha något starkt men jag önskar att kryddsmaken var mer markant. Jag förväntade mig endast att teet skulle vara lätt, inte resten av ingredienserna. Oftast brukar det vara intensiteten av teet som man brukar tala om när man säger ”starkt eller svagt te”, men här verkade det vara hela infusionen. Detta märks också i själva tevattnet då det inte får en stark färg, även om tepåsen lämnas kvar länge.

För mig är den svaga smaken absolut inget problem, men det sänker helhetsintrycket. Det kanske vore smartare att lägga pengarna på ett kryddte istället för detta eller att göra en egen infusion, men för den som nöjer sig med detta är teet helt okej. Det är gott men inte fullständigt tillfredsställande. Jag dricker det ofta för att det är utmärkt för vidare smaksättning. Jag brukar ha honung i det vid förkylning och då blir det väldigt gott!

Porslinet här är Arabias Muminmugg ”Mumindalen i akvarell” som endast säljs i år. Det är en sällsynt mugg som tillverkas i begränsad upplaga. Den är otroligt vacker så vill man ha den bör man köpa den innan året tar slut. Detta är garanterat en mugg som kommer att kosta flera tusen i framtiden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *