Allmänt, Desserter, Event, Mat

Jul 2017

Har ni haft en bra jul? I år hade vi besök under julen. Min bror är här just nu och ska vara här i ungefär en vecka. Han firade jul tillsammans med oss. Även Joes kompis som är här från Japan firade med oss eftersom han ville ta del av kulturen. Som vanligt firade vi jul på svenskt vis under julafton och på brittiskt vis under juldagen. Eftersom jul inte är något annat än en tradition för mig öppnar vi julklappar på juldagen eftersom julen är viktig för Joe.

Jag tog inte så många bilder i år, men det finns fortfarande några. Eftersom jag oftast skriver om mat tänkte jag att jag kan dela med mig av bilderna på maten vi åt.

Till julbordet hade vi Quorns julspecial, Quorns prinskorvar, Anammas bullar, potatisgratäng, kålstuvning, ångkokta ärtor, hårdkokta ägg, Rydbergs rödbetssallad (gourmet), Gränna Knäckes saffranbiscotti, ris à la Malta och Apotekarnes julmust.

Till det brittiska ”Christmas dinner” åt vi den traditionella ”Sunday roast” som man brukar äta till jul i Wales. Det blev inte helt perfekt eftersom många vegetariska produkter inte finns i Sverige men vi gjorde så gott vi kunde. Middagen bestod av rostade rotfrukter (morötter, palsternacka och potatis), Quorns julspecial, Hälsans Köks sojakorvar, Paxo salvia och lök ”stuffing”, gravy, ångkokta ärtor, äppelmos och mince pies. Det fanns även en julstubbe och Christmas pudding på menyn. Dock avskyr jag Christmas pudding så den har jag haft på avstånd.

Det blev rätt mycket halvfabrikat för vår del men jag hade nog inte orkat laga allt från grunden på egen hand så jag är nöjd. Hoppas ni har haft en riktigt god jul!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *