Allmänt, Desserter, Drycker, Event, Figurer, Gosedjur, Mat, Resor, Samlarprylar

Tokyo, 09/2018

17/9

Dagen därpå tog jag inte så många bilder. Joe och jag hade spanat en hel del på vissa saker i Akiba kvällen innan. Vi valde att skriva upp en lista och åka tillbaka dit för att köpa vissa saker. Joes kollega Phil följde med oss eftersom han, precis som oss, också är en vegetarian. Vi hittade ett väldigt trevligt ställe som hette ”Curry House CoCo Ichibanya”. Det låg precis vid stället man kom till om man anlände via tunnelbana, så vid en av tunnelbaneutgångarna. De hade vegetarisk kareraisu (japansk currygryta med ris). De sålde även kryddmixar om man nu ville laga curryn på egen hand. Jag rekommenderar stället väldigt mycket!

På vägen till huvudgatan med alla butiker såg vi ett pågående event för Azur Lane, ett väldigt populärt mobilspel. Eventet involverade bröllop i virtual reality. Jag gick mest dit för att ta kort på de söta cosplayarna.

18/9

På morgonen åkte vi till Nakano för att shoppa lite på Nakano Broadway. Det är ett fantastiskt ställe om man vill hitta prylar från äldre serier. Dessutom är det mesta billigare där jämfört med Akihabara. Vi såg en väldigt rolig vägg inne i Nakano Broadway på andra våningen. Någon hade målat Nico från Love Live i en väldigt annorlunda stil.

På eftermiddagen åkte vi till Tokyo Skytree eftersom jag ville till det japanska Mumincaféet. Moomin House Cafe i Tokyo har inget med Mumin Kaffe (den finska cafékedjan) att göra utan är ett unikt projekt i Tokyo där man kan fika tillsammans med Mumintrollen. De har även vissa produkter på menyn som man kan köpa för att få unika samlarobjekt. Tyvärr är det väldigt svårt att äta vegetariskt på detta caféet. I Japan kan man inte be caféer plocka bort ingredienser. Det går på vissa restauranger men inte på caféer. Vi nöjde oss med desserterna istället eftersom vi egentligen bara var där för att uppleva stället.

Jag beställde en läsk som hade smaken ”blåbärste”. Joe beställde en islatte. Vi delade även på pannkakor och en hel del färsk frukt. Pannkakorna serverades på en tallrik med Muminhuset på. Huset kunde brytas upp i fyra delar och varje våning innehöll något spännande, t.ex. glass, pudding eller cheesecake.

Moomin House Café var väldigt dyrt jämfört med vanliga caféer men mycket ligger i hur allt arrangeras och för att det är ett café med ett tema. Vi betalade mer än 300 kronor för det lilla vi beställde. Det var värt upplevelsen men det var inte supergott. Ganska ”tråkig” fika men det var helt okej. Det bästa var att man, efter fikat, fick gå in i ett rum tillsammans med alla karaktärerna från Mumindalen för att ta en bild tillsammans med dem!

4 reaktioner på ”Tokyo, 09/2018

 1. Tänk så sjukt mycket cool Cosplay det finns…! Önskar att jag också kunde, haha.

  Har du läst Akira förresten? Jag har tänkt läsa den eftersom det är en klassiker men inte heller vågat eftersom jag är lite av en fegis, haha…

  1. Ja, det är så fantastiskt! Jag önskar också att jag skulle kunna men tror inte att det hade passat mig.

   Vad kul att dina syskon har varit där! Det är ett land där sevärdheterna inte tar slut. Hoppas att du får chansen att åka dit någon vacker dag!

   Ja, jag har Akira i min bokhylla. Den är ganska våldsam, men den är en seinen så det är ganska förväntat. Den är faktiskt väldigt bra men jag kan förstå att den inte är för alla.

   Tack snälla för den fina komplimangen och att du tog dig tiden att läsa hela! Kramar

   1. Haha, det var så lite så. ♥ Jag kanske ska försöka våga mig på Akira någon dag, känns den för läskig för mig så får jag väl ge upp. ^^’

 2. Åh, min storebror har också berättat om korparna, de skrämde honom nästan lite grann. ^^’ Och just nu är min andra storebror och fru i Tokyo. Avundas alla er som har varit i Japan, haha!
  Ska ta och läsa igenom de andra sidorna av inlägget nu, så himla fina foton också. ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *