Allmänt, Desserter, Drycker, Event, Figurer, Gosedjur, Mat, Resor, Samlarprylar

Tokyo, 09/2018

19/9

Detta var dagen innan TGS. På morgonen följde jag med Joe och hans kollegor till Makuhari Messe (eventlokalen) för att hjälpa dem bygga upp deras bås. Jag stod mest och tittade på medan de monterade alla datorer och skärmar. Efter en stund blev det tråkigt så jag sprang iväg för att fotografera alla andra speljättar på plats. Det var så fascinerande att se hur snabbt japaner arbetade. Det var massiva bås för alla stora företag som sattes upp på väldigt kort tid. Jag såg även hur shoppinghallen byggdes upp. Det var ganska roligt för jag fick smygtitta på allt som skulle säljas under de kommande dagarna. Jag såg även när gashapon-maskinerna fylldes på (automatmaskiner). Det är alltid så imponerande att se saker byggas upp från grunden!

Joes team stod i ett stort bås som hette ”Holland”. Spelet Joe jobbar på heter Staxel som utvecklas av det holländska företaget Plukit (där Joe jobbar). Den holländska ambassaden arrangerar ett bås åt flera holländska spelutvecklare varje TGS och om man vill stå i huvudhallen kan man utnyttja detta.

De stora båsen tillhörde de populärare spelen och utvecklarna. Det var väldigt stökigt runt deras arbetsplatser under uppbyggnaden eftersom det var så många detaljer som behövde vara på plats i tid.

En väldigt stor Moogle (ikonisk karaktär och maskot från Square Enix världskända Final Fantasy-serie) och Slime (ikonisk karaktär och maskot från Square Enix kända Dragon Quest-serie) flöt runt i lokalen. Varje gång jag såg dem befann de sig på en ny plats. I slutändan hamnade de vid Square Enix-båset där de hörde hemma.

Väldigt många skärmar transporterades runt i lokalen. Just denna gruppen var på väg till Square Enix-båset där Kingdom Hearts III monterades upp.

Virtual reality-båsen såg väldigt häftiga ut. Det fanns cyklar och hjälmar där.

Jag tjuvkikade på alla prylar som skulle säljas. Man fick nog egentligen inte göra det men ingen som såg mig sa något.

Staxel hade två bås under mässan. Det ena var placerat i huvudhallen medan det andra fanns bland alla indiespelen och mindre utvecklare. Jag stötte på Joe igen i indiehallen. Där satt han och smygfotade han med!

När båda båsen var färdiga kunde vi lämna lokalen för dagen. Jag som älskar Disney och aldrig hade varit på Disneyland tidigare bestämde mig för att ändra på det. Vi gjorde oss redo för Disneyland Tokyo och tog tåget dit. Bor man i Chiba så går tåget direkt. Man får hoppa av vid Maihama. Ni kommer att märka att mina bilder från Disneyland är lite brusiga eftersom det var mörkt. Min kamera är ganska gammal så den är inte så bra i mörker utan rätt tillbehör. Solen går ner väldigt snabbt i Japan så det blev mörkt tidigt.

Vi köpte ”after six”-biljetter. Om man besöker Disneyland efter 18:00 kan man gå in för halva priset eftersom man får mindre tid i parken. Vi ville inte åka något ändå så det var perfekt för oss. Vi ville mest gå runt och titta och uppleva den mysiga stämningen. Det kostade 300 kronor per person ungefär för inträdet.

Jag tog väldigt många bilder inne i parken eftersom jag var helt lyrisk. Det var så magiskt och vackert! Det bästa av allt var att vi var där i september. Under september och oktober får besökare cosplaya inne på Disneyland. Det är förbjudet att göra det övriga månader på året. Anledningen till detta är att man vill skapa Halloweenstämning inne i parken. Det var riktigt mysigt och härligt där inne. De som cosplayade var väldigt duktiga också. Det var nästan svårt att tro att de inte jobbade inne i parken.

Eftersom det var Halloweentema inne på Disneyland fanns det en unik attraktion för eventet. Det fanns ett spökhus med The Nightmare Before Christmas-tema. Vi funderade på att köa för det men då hade det tagit hela kvällen. Vi ville inte heller missa den unika ljusparaden som sker på Disneyland Tokyo när det blir mörkt. Ljusparaden var faktiskt på engelska och all Disneymusik som spelades var originalen från de amerikanska versionerna.

I och med att Disneyland är internationellt och en turistattraktion fanns all information där på både japanska och engelska. Det fanns till och med vegetarianmarkeringar på restaurangmenyerna! Jag kommer inte skriva så mycket mer om Disneyland för annars blir detta redan långa inlägget för långt. Bilderna får berätta resten.

4 reaktioner på ”Tokyo, 09/2018

 1. Tänk så sjukt mycket cool Cosplay det finns…! Önskar att jag också kunde, haha.

  Har du läst Akira förresten? Jag har tänkt läsa den eftersom det är en klassiker men inte heller vågat eftersom jag är lite av en fegis, haha…

  1. Ja, det är så fantastiskt! Jag önskar också att jag skulle kunna men tror inte att det hade passat mig.

   Vad kul att dina syskon har varit där! Det är ett land där sevärdheterna inte tar slut. Hoppas att du får chansen att åka dit någon vacker dag!

   Ja, jag har Akira i min bokhylla. Den är ganska våldsam, men den är en seinen så det är ganska förväntat. Den är faktiskt väldigt bra men jag kan förstå att den inte är för alla.

   Tack snälla för den fina komplimangen och att du tog dig tiden att läsa hela! Kramar

   1. Haha, det var så lite så. ♥ Jag kanske ska försöka våga mig på Akira någon dag, känns den för läskig för mig så får jag väl ge upp. ^^’

 2. Åh, min storebror har också berättat om korparna, de skrämde honom nästan lite grann. ^^’ Och just nu är min andra storebror och fru i Tokyo. Avundas alla er som har varit i Japan, haha!
  Ska ta och läsa igenom de andra sidorna av inlägget nu, så himla fina foton också. ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *