Allmänt, Desserter, Drycker, Event, Figurer, Gosedjur, Mat, Resor, Samlarprylar

Tokyo, 09/2018

20/9

Detta var första TGS-dagen. TGS är uppdelat i fyra dagar. De första två är businessdagar då journalister, företagare och liknande besöker eventet. Alla spel finns tillgängliga då så att de hamnar i media. Däremot är cosplay och uppträdanden begränsade. De sista två dagarna är publikdagar då alla kan komma. Då plockas vissa spel bort så att man kan skapa mer plats åt de största. Det finns även mer prylar att få under de dagarna. Alla bås delar ut gratisprylar under publikdagarna. Dock måste man testa spelen för att få vissa.

Under den första publikdagen tog jag mest kort på saker för att se vad som fanns. Jag plockade även på mig en hel del prylar. Nu vet jag inte vilka alla dessa cosplayare ska föreställa men jag kommer skriva namnen på de jag vet. Bilden nedanför visar Bandai Namcos pampiga bås som innehöll flera mindre bås. De hade flera olika spel på plats. De hade även en scen där många seiyuu (japanska röstskådespelare) dök upp då och då.

Bilden nedanför föreställer Nikki från mobilspelet Love Nikki Dressup. I och med att spelet går ut på att prova kläder kan Nikki få väldigt många olika utseenden. Det fanns flera cosplayers som föreställde henne i flera olika dräkter. Denna cosplayaren delade ut våtservetter med Love Nikki-tryck.

De två cosplayarna i bilderna nedanför är från diverse spel som jag tyvärr inte känner till.

Azur Lane som jag skrev om tidigare hade ett stort bås. Det är ett kinesiskt mobilspel som har tagit över Japan med storm. Det fanns väldigt många cosplayare i deras bås.

Jag ville testa Kingdom Hearts III men kön var väldigt lång fast det bara var en businessdag. Jag tog kort på båset bara.

Därefter gick jag till shoppingområdet för att köpa prylar. Det blev en hel del från Cospa som är en butik som säljer plagg och accessoarer med animeteman. Det var dessutom billigare i TGS-båset jämfört med deras standardpriser.

21/9

Under andra businessdagen gick vi till TGS en halvtimme innan det öppnade. Anledningen till detta var att jag, dagen innan, hade fått syn på ett bås jag ville ta kort i. För er som har sett eller spelat Persona 5 så känner ni nog till LeBlanc. Det är en bar från serien och man bor på övervåningen där. Persona Q2 hade ett bås som var själva LeBlanc. Jag lyckades få min bild! Efter en stund dök även min favoritkaraktär från Persona 5 upp. Det var en Morgana-maskot! Nu kan jag dö lycklig!

Efter mina bilder vandrade jag runt och råkade hamna precis vid Kingdom Hearts III båset två sekunder innan de skulle öppna. Det hade inte hunnit bli någon kö så jag passade på och testade demot som fanns där. Det var faktiskt riktigt roligt. Jag kunde tillräckligt bra japanska för att förstå all dialog jag fick lyssna på i spelet.

Därefter tog jag kort på några nya cosplayare som hade dykt upp för dagen. Jag känner tyvärr inte till dem så väl men gissar på att några av dem (de första två) är från Azur Lane.

Jag hittade ett Muminbås från Finland! Personen som stod i båset hade en väldigt lång konversation med mig eftersom hon var förbryllad över hur en svensk person som gillade Mumin var på TGS vid ett Muminbås.

Denna dagen fanns det en ny Love Nikki-cosplayare. Hon hade en helt annan dräkt som jag tyckte var riktigt häftig!

Många av de större företagen hade tjejer som arbetade som informatörer eller maskotar. De delade ut väldigt mycket. Jag testade att öva japanska med en av tjejerna från Bandai Namco. Hon var riktigt trevlig och blev väldigt glad när hon hörde att jag spelar Tekken.

Jag gick därefter därifrån och passerade SEGAs stora bås. Det var där Persona Q2 fanns men de hade även ett väldigt unikt bås för Catherine. De som har spelat spelet eller känner till vad det handlar om lär tycka att båset är genialt, för det är det. De som inte har spelat det kanske tycker annorlunda men det är som sagt väldigt häftigt och passande.

Därefter tog jag kort på några fler cosplayare. Jag känner inte till några av dessa förutom den uppenbara stolen. Man kunde köpa den riktiga stolen där om man ville. Jag tyckte att den var ganska rolig.

Den sista bilden från denna dagen föreställer en person som spelade ett VR-spel. Jag tyckte att hon var väldigt underhållande eftersom hon ropade väldigt roliga saker medan hon spelade. Efter TGS åkte jag till Harajuku men det ösregnade så mycket att jag inte kunde ta fram kameran alls. Det var dessutom väldigt trångt där.

22/9

Denna dagen var det dags för första publikdagen. Jag valde att inte gå på TGS denna dagen. Jag kände att jag hade fått ut det mesta av det och åkte därför till Shibuya på egen hand. Joe var tvungen att stanna eftersom han jobbade på mässan. Det var ganska spännande att resa på egen hand utan internet. Lyckligtvis är alla skyltar samt kollektivtrafiken på både japanska och engelska så det var inte så svårt. Det var ganska lugnt i Shibuya jämfört med förra gången vi var där. Jag tog kort på den superkända Hachiko-statyn denna gången.

Jag fick syn på något väldigt fascinerande, nämligen en pågående uppbyggnad av en skyskrapa. Jag hade faktiskt ingen aning om hur de konstruerades så jag blev väldigt imponerad.

Jag köpte en hel del grejer som jag behövde i Shibuya. Mina fötter mådde inte så bra så jag köpte vårdande krämer. Jag passade även på att gå runt bland alla gränder. En av gränderna hade en vit vägg täckt med konst från AKIRA som är en av tidernas mest kända mangaserier.

Innan jag lämnade Shibuya besökte jag den ikoniska Shibuya 109. Den såg väldigt stor ut men man kunde endast gå upp 8 våningar. Alla butiker där inne sålde kläder men de hade bara ”one size” som är ungefär XS/S. Det var nog tur det för annars hade jag köpt väldigt mycket. Jag hittade även en mysig restaurang inne i Shibuya 109 som hade vegetarisk mat. Jag åt en ostomelett där som var riktigt god! Jag saknar den redan!

På kvällen var Joe väldigt trött efter mässan så vi valde att stanna och ta det lugnt i Chiba. Vi beställde även pizza från Domino’s eftersom de leverade direkt till hotellrummet. Det var väldigt gott men jag föredrar Pizza Hut i Sverige.

4 reaktioner på ”Tokyo, 09/2018

 1. Tänk så sjukt mycket cool Cosplay det finns…! Önskar att jag också kunde, haha.

  Har du läst Akira förresten? Jag har tänkt läsa den eftersom det är en klassiker men inte heller vågat eftersom jag är lite av en fegis, haha…

  1. Ja, det är så fantastiskt! Jag önskar också att jag skulle kunna men tror inte att det hade passat mig.

   Vad kul att dina syskon har varit där! Det är ett land där sevärdheterna inte tar slut. Hoppas att du får chansen att åka dit någon vacker dag!

   Ja, jag har Akira i min bokhylla. Den är ganska våldsam, men den är en seinen så det är ganska förväntat. Den är faktiskt väldigt bra men jag kan förstå att den inte är för alla.

   Tack snälla för den fina komplimangen och att du tog dig tiden att läsa hela! Kramar

   1. Haha, det var så lite så. ♥ Jag kanske ska försöka våga mig på Akira någon dag, känns den för läskig för mig så får jag väl ge upp. ^^’

 2. Åh, min storebror har också berättat om korparna, de skrämde honom nästan lite grann. ^^’ Och just nu är min andra storebror och fru i Tokyo. Avundas alla er som har varit i Japan, haha!
  Ska ta och läsa igenom de andra sidorna av inlägget nu, så himla fina foton också. ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *