Allmänt

Lägenhet – del I

Vi flyttade i slutet av februari till en studentlägenhet på campus i Växjö. Den tillhör området som kallas “Lyan” och ligger på ungefär 64 kvm. Det är en stor och rymlig lägenhet som jag verkligen trivs i. I och med att jag har ett vidvinkelobjektiv till min kamera så tänkte jag att jag kanske borde visa mitt hem. Jag är dock väldigt bildtokig och kommer därför dela upp dessa inlägg så att det inte blir för mycket att titta på i ett och samma inlägg. Jag har valt att skriva om badrummet först.

Jag är inte så värst förtjust i badrummet och det är det tråkigaste av alla rum i lägenheten. Det är ett väldigt omodernt badrum som är byggt minst 30 år sedan. Därför är toaletten rätt gammal också och behöver städas oftare än nyare toaletter.

toalett

Som ni kanske märker på bilden så är badrummet helt blått vilket är det mest positiva i det hela. Jag tycker väldigt mycket om mönstret på väggarna samt det blåa golvet. Till skillnad från toaletten så är tvättstället väldigt nytt, eller i alla fall rören då vi fick dem utbytta nyligen. Duschdraperiet som syns har jag valt ut och det finns på IKEA. Jag tycker att fiskarna var rätt charmiga. Det är en barnslig stil men ändå rätt modern. Vi har även en blå halkmatta på golvet vid duschen för annars finns risk för hjärnskakning då det blir halt där inne efter att jag använt balsam.

dusch

Vid duschen har vi spikat upp en hörnkorg där nedre hyllan är min och den övre tillhör min pojkvän. Det kanske märks utan att jag säger det då den nedre hyllan har mer flaskor? Jag är allergisk mot all schampo och kan endast använda helt ekologiska produkter. Därför står det massa Björn Axén på min hylla. Har även en liten duschsvamp i form av en ren från The Body Shop. Den är rätt dålig men för söt för att slängas. Vid väggen till duschen finns även ett mönstrat fönster som vi faktiskt aldrig öppnar. Jag är livrädd för att något skulle flyga in och bosätta sig i badrummet.

badrockar

Mittemot duscharna har vi satt upp egna krokar där vi hänger våra badrockar. Min är den prickiga. På den kroken som står tom på bilden brukar vi hänga handdukar till håret. Jag rekommenderar alla att skaffa en badrock. De är så sköna att sitta i efter en dusch för man fryser mindre. Dock kan jag inte stanna i min så länge för jag har eksem och torkar ut omedelbart så det blir att smörja in hela kroppen efter varje dusch.

spegel

Den sista bilden visar min favoritpryl i badrummet. Det är en gammaldags badrumsspegel med en dörr som går att dra ut och vrida på. Det finns justerbara glashyllor i själva skåpet som vi valt att placera på lämpligast sätt. Det kanske märks att det mesta på hyllorna tillhör mig? Förutom spegeln så kanske ni ser i reflektionen att det finns fler krokar? De sitter på väggen precis när man kommer in i badrummet och där hänger en handduk för händerna, samt mina makeup pads. Det är lite tråkigt att handduken hänger så långt bort för man droppar vatten hela vägen dit när man tvättat händerna. Men det är något vi är vana vid nu då vi bott här i ett halvår.

Vi har även en luftfräschare ovanpå spegelskåpet. Gamla badrum luktar inte illa, men de luktar äldre och känns väldigt kvava oavsett hur mycket man rengör. Så jag brukar moppa med såpa (en miljövänlig variant såklart) då och då. Sen har vi även toalettdiskar som man klickar in i toalettstolen. De är gjorda av gelé och sitter därför fast i ungefär två veckor och håller rent. Fast man får städa varje vecka ändå! Men det är så vi håller vårt badrum fräscht i alla fall och det har gått bra.

Kommer snart lägga upp fler rum och jag hoppas ni ser fram emot det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *