Allmänt

Lägenhet – del IV

Jag har fotograferat färdigt lägenheten så nu kommer ytterligare ett inlägg om vårt hem. Idag får det bli sovrummet. Vårt sovrum är väldigt öppet och vitt. Det har grått golv och väldigt ljust gråa väggar. Alla möbler i sovrummet är vita. Den enda utsmyckning vi har i det rummet är svart för att skapa en stark kontrast.

DSC_0002

Som ni märker på bilden ovan så har vi en dörr in till köket. På den har vi hängt upp krokar där vi har de kläder vi använder för tillfället. Sängen är en queensize säng så den är lagom stor för oss båda och har även plats för mina gosedjur. Vi har endast ett sängbord för det tyckte jag såg lite stilrent ut. Där har vi oftast mobilerna när de laddas samt mina hårborstar. Bredvid sängbordet har vi en liten bokhylla med all kurslitteratur vi behöver. Där har jag även mina krämer som jag behöver. Översta hyllan i bokhyllan innehåller kort och fotoalbum. Ni kanske märker det jag nämnde om kontrast i rummet? Vi har nämligen en canvas uppsatt på väggen ovanför sängen som föreställer världskartan i text samt en svart matta på golvet. Mattan placerades på snedden för det såg häftigare ut så. Alla våra mattor är fästa med mattejp så de rör inte på sig. Smidigt va?

DSC_0003

På andra sidan rummet har vi inte så mycket. Det finns ett element där som vi har stängt av för det blir för varmt när man sover annars. Bredvid bokhyllan har vi en stor garderob. Högra sidan av garderoben har hyllplan medan den vänstra sidan som har två dörrar innehåller en stång med galgar på. Vi har valt att lämna denna sida av rummet rätt tomt eftersom det som ser ut som ett fönster där i verkligheten är en fransk balkong! Om ni undrar vad kartongerna ovanpå garderoben är så kan jag avslöja att de innehåller presenter för kommande födelsedagar.

DSC_0028

Som vanligt har jag några bilder för att visa detaljerna i rummet som jag gillar mest. I sovrummet så är det själva utsmyckningen jag gillar. Jag är väldigt förtjust i vår canvas som vi har, även om den tyvärr har ett par små stavfel och vissa länder som saknas. Själva idén och konceptet bakom bilden är rätt kreativ och stilren så trots de små felen köpte jag denna. Den var väldigt billig också så det gjorde inte så mycket.

DSC_0027

Jag älskar gosedjur! Min pojkvän brukar köpa gosedjur från Disneybutikerna i Storbritannien varje gång vi går förbi någon. Jag älskar dem så mycket och de är helt autentiska till skillnad från de som massproduceras för vanliga leksaksbutiker. Jag har många fler som jag vill ha och ser fram emot att få lägga till i min samling. Problemet som närmar sig är utrymme för dessa…

DSC_0004

Sista bilden föreställer väggen vid balkongen. Precis som i köket har vi valt att sätta upp klistermärken på väggen här också. Jag såg detta set med katter på Amazon och kunde inte låta bli. Både jag och min pojkvän är helt galna i katter och var tvungna att ha detta set. Andra saker som kanske också syns på bilden är våra gardiner som har träd och fåglar på dem. Det är ett populärt gardinset från IKEA. Längst ner vid balkongen har vi en handgjord insulator som föreställer en katt. Dessa är inte populära i Sverige och jag tror knappt någon här vet vad det ens är. En insulator används ofta i Storbritannien för att hålla ute kyla och vinddrag när man har en slags lucka någonstans. De kan även dämpa ljud. Min pojkväns mamma sydde den åt oss. Vi behövde den inte men den var så söt så den fick vara kvar för den föreställer en katt. Och sist men inte minst så finns en dörr där som leder till vardagsrummet som jag kommer ta upp i ett senare inlägg när jag redigerat färdigt de bilderna.

Vårt sovrum är väldigt härligt tycker jag. Det är ett ställe jag känner mig trygg i och kan därför sova gott. Jag älskar hur ljust det är för det känns verkligen härligt att vakna upp där inne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *