Allmänt

Lägenhet – del V

Nu har jag äntligen kommit fram till sista inlägget om vår lägenhet. Jag ville spara det mest intressanta rummet till sist, nämligen vardagsrummet. Vårt vardagsrum är väldigt svart. Vi har en plastmatta till golv som föreställer träpaneler och väggarna är vita. Men alla möbler är svarta. Även gardinerna är svarta. Vi har valt att ha blackout gardiner i detta rum då vi har samlarfigurer här inne. Solljus är skadligt för figurer då de värmer upp dem vilket leder till att man får små mängder av farlig gas i rummet. Vi har väldigt många figurer så dessa mängder kan bli stora. Dessutom blir figurer rätt ostabila i solljus då de kan mjukas upp och böja sig. Det är inte så roligt om man betalat mycket för dem…

DSC_0009

Vi har två stora bord på ena sidan av rummet. Där arbetar vi för det mesta. Ena bordet är min pojkväns studio där han skriver musik (han jobbar som kompositör). Det andra bordet har vi datorer på. Brukar även studera här när jag har mindre papper. Så man kan säga att det är ett kontor. Vi har varsin stol för vi sitter oftast här tillsammans. Bredvid kontoret har vi två vitrinskåp gjorda i glas. Det är DETOLF från IKEA om någon undrar. I dessa har vi några utav våra figurer. Och bredvid dessa, på nästa vägg, har vi tre stora bokhyllor. Två av dessa, de till höger, har vi bara manga i. Den tredje bokhyllan innehåller vanlig skönlitteratur.

DSC_0033

Detaljbild på studion syns ovanför. Det är en synth kopplad till en Mac. Oftast sitter min pojkvän här med ljuddämpande hörlurar så jag får kasta saker på honom för att han ska höra något. Ibland brukar han även spela musik för mig då han även råkar vara en skicklig pianist. Fast kompositör är bara ett jobb han frilansar med. Precis som jag valt att göra så är han också här för att skaffa en andra utbildning då konst och media tyvärr inte lönar sig om man inte lyckas bli känd.

DSC_0034

Jag tog en närbild på datorerna också. Den som inte syns helt är min pojkväns. Så jag sitter alltså längst ut till vänster när jag väl är här. Jag har en liten vit låda med visitkort i. Ovanpå den har vi satt våra “The Hobbit” figurer som man kunde samla på SF bio när filmen var aktuell där. Dessa datorer är relativt nya då vi köpte dem för mindre än tre månader sen. Båda våra gamla laptops havererade.

DSC_0012

Om vi går tillbaka till själva rummet i helhet så kan ni se på bilden ovanför att vid bokhyllornas slut börjar vår lilla sitthörna. Vi har en KLIPPAN soffa från IKEA. Dessa soffor är väldigt smidiga för det finns så oändligt många olika fodral till dem. Så om man vill inreda på nytt kan man skaffa ett nytt fodral istället för en ny soffa. Till soffan har vi ett svart soffbord. På hyllplanet till soffbordet har vi tangentbord till PS3. På själva soffbordet har vi bara fjärrkontrollen till TVn och ibland även en kontroll till PS3. På soffan har vi en filt ifall någon fryser. Jag har även lyckats trycka in några större gosedjur där som jag använder som kuddar ibland. Bakom soffan har vi en traditionell golvlampa.

DSC_0029

Närbilden från det området föreställer väggen bakom soffan. Där har jag valt att återigen sätta upp en canvas. Denna föreställer Times Square. Den är större än vad den ser ut på bilden och mycket färggrannare. Jag tycker den ger en härlig känsla av liv till rummet. Vi har så mycket färgglada böcker och figurer här så då tyckte jag att en färgglad och livlig bild skulle få utsmycka detta rum.

DSC_0020

Jag tog med en bild på våra böcker. Som jag skrev tidigare så har vi manga i de två till vänster och skönlitteratur i den till höger. Vi har alla böcker sorterade enligt alfabetisk ordning, utgår från författarnas efternamn. Jag har även placerat några gosedjur i bokhyllan.

DSC_0017

Sista sidan av vardagsrummet har vi våran TV vid. Den står på en smal TV-bänk. Den röda klumpen under TVn är vårt PS3. På båda sidor av TVn har vi DVD pelare. I den till vänster har vi filmer och i den till höger har vi spel. Även här har vi en golvlampa fast den tänder vi aldrig. Jag tände den endast för att få bättre belysning i mina bilder. I hörnet har vi vårt sista vitrinskåp. Däri har vi några fler figurer. Mina favoritfigurer finns i detta skåp. Fast tyvärr syns de inte på bild eftersom jag tog detta kort innan jag hann lägga till min favoritfigur. Men jag kommer troligtvis skriva ett inlägg om den senare så det är lugnt ändå.

DSC_0030

Den sista bilden ifrån lägenheten blir på det som jag kallar min “stolthet”. Jag har med åren lyckats samla alla Disneyklassiker. Jag har dem i nummerordning. Och ja, jag älskar Disney. Jag har funderat på att börja samla om dem på bluray men tyvärr så är de nya versionerna redigerade och många av dem är censurerade så jag är riktigt nöjd med min samling ändå för alla dessa är originalutgåvor.

Nu har ni sett hela lägenheten. Vi kommer förmodligen skaffa en till bokhylla i sovrummet, DVD pelare i vardagsrummet och en till DETOLF men i helhet kommer lägenheten se ut som den gör nu i fyra år till. Och jag stortrivs här för det är verkligen ett ställe som känns som ett hem. Det är ett ställe där jag finner ro och kan göra vad jag vill. Så för er som studerar här på Linnéuniversitetet i Växjö, om ni får lägenheter här vid Lyan så ska ni inte tacka nej! De är bra lägenheter som är stora och rymliga. Den enda nackdelen som finns här är att man inte får sova vissa fredagsnätter p.g.a. allt festande. Men det är sådant man får leva med som student!

1 reaktion på ”Lägenhet – del V

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *