Allmänt, Figurer, Gosedjur, Samlarprylar

Lägenhet – del VI

Förra året fick vi ju en studentlägenhet här i Växjö; en rymlig tvåa på 54 kvm som jag skrivit om. I de fem tidigare inläggen visade jag upp min bostad rum för rum så ni kunde se hur jag har dekorerat. Nu är det så att jag bott här i ett och ett halvt år. Därav har inredningen uppgraderats lite då saker tillkommit. Så nu får det bli ett sjätte inlägg om lägenheten där ni kan se allt som förändrats eller tillkommit. Detta blir ett inlägg med rätt många bilder, bara så ni vet!

DSC_0009

Jag kan ju börja med bilden ovanför. Sist jag skrev om köket så nämndes det att matplatsen var min favoritplats i lägenheten då den ger mig ett visst lugn. Visserligen stämmer det fortfarande men jag älskar vardagsrummet också nu.

Det som tillkommit i köket är att vi skaffat svarta löpare från IKEA till bordet. Jag har även skaffat ett Chupa Chups ställ då jag älskar de klubborna. Dock så står de bara där för jag tröttnade ganska snabbt. Nuförtiden är det mest gäster som plockar där. Vi har även en liten bricka med stöpta ljus på samt en flaska glögg.

DSC_0022

I sovrummet har det tillkommit väldigt många gosedjur. De flesta är från Disneystore men det finns en hel del Alpacasso där också. Ovanför sängen har vi även tre illustrationer av Joes syster som är en skicklig illustratör. Kolla in hennes hemsida! Vi har även en sängbordslampa som föreställer en läsande katt i en fåtölj. Den var så charmig så jag kunde inte låta bli. Den är från Chilli.

DSC_0025

Kalle och Musse är inte direkt mina favoriter bland gosedjuren men som karaktärer står de mig väldigt nära då jag satt varje lördag framför TVn under min barndom för att kolla på Silly Symphonies. Även idag mår jag bättre när jag kollar på dem.

DSC_0023

Min fina Alpacassosamling syns i hörnet. Den blåa, Vincent, är min favorit. Jag har även en mini-Vincent fast det är mest Joe som leker med den. På bild syns även en röd drake som är Wales symbol (Joes hemland). Vi har även en Mike, Cheshire Cat och Lucifer. Jag älskar Disneys katter!

DSC_0024

Vid kuddarna har vi ett gäng från Nalle Puh med bl.a. Puh, Tigger, Kanin och Ior. Jag har även min älskade Baymax där samt Stitch och Simba.

DSC_0029

Jag tog med en bild på illustrationerna. De är tagna ur en bilderbok som Joes syster har skapat själv.

DSC_0021

Andra sidan av sovrummet ser nog lite annorlunda ut. Det har tillkommit en stor vit bokhylla. Detta beror på att vi har så mycket manga att vi fick flytta ut all skönlitteratur ur vardagsrummet för att ha dem i sovrummet. Så nu är det enbart manga i vardagsrummet. Även hörnet i sovrummet är lite annorlunda. Det syns kanske inte, men jag har min studioutrustning där för de dagar då jag har kunder eller objekt att ta kort på.

DSC_0027

Även i bokhyllan har jag diverse gosedjur som kommer ur olika animeserier. Jag har även ett torn av Body Butters från The Body Shop som jag fått av min älskade mamma. Hon tar alltid med sig saker jag behöver när hon besöker mig. Jag har så mycket kosmetika nu att allt får stå på hyllor eftersom min kosmetikakorg är lite överfull (den som finns i sängbordet längst ner).

DSC_0028

Jag tyckte om Big Hero 6 väldigt mycket och skaffade därför ett figurset med dem från Disneystore. De står uppradade på en av hyllorna. De är de enda västerländska figurer jag har. De har inte världens bästa kvalitet men jag gillar dem.

DSC_0017

I hallen har vi hängt upp lite nya saker samt bytt ut taklampan. Med senare åren har jag funnit väldigt stort intresse för kultur. Mycket av min barndom har präglats av indisk kultur. Dock var jag aldrig insatt i det för jag ville inte ta del av den. Men jag var ändå alltid fascinerad av den för den är så färgglad och vacker. Sen så blev det lite så att när jag flyttade hemifrån så saknade jag mycket av det jag tyckte var så jobbigt då. Så för att få tillbaka lite av mina föräldrars kultur ville jag ha ett orientaliskt tema i hallen.

DSC_0018

På spegeln har jag hängt en frans med en indisk glaskula på. Den är inte så märkvärdig men man ser den ganska tydligt. Jag funderade först på att ha en på andra sidan men asymmetrin är ganska charmig.

DSC_0002

Vi har en drömfångare också som har typiskt indiska pärlor och fransar dinglande från den. Jag har alltid velat ha en drömfångare men de är ju oftast gjorda av fjädrar och som vegetarian tar jag avstånd ifrån alla sorters produkter som är icke-veganska. Men denna drömfångaren är helt vegansk. Det som hänger i den är pärlor, bjällror, snören, tygbollar och fransar.

DSC_0003

Visst är den vacker? Alla färgerna är så uppiggande. Jag tycker drömfångaren utsmyckar hallen riktigt bra för den fångar ens blick så fort man kommer in. Vår hall är rätt tom annars.

DSC_0005

Det bästa av allt i hallen är min nya favoritlampa. Det är en indisk lampa gjord i koppar. Den är hålig men varje hål täcks av en genomskinlig glasbit som är färgad.

DSC_0020

Färgerna är helt magiska och får mig att tänka på ett indiskt bazaar där de säljer kryddor i alla möjliga färger.

DSC_0019

Det hänger även vackra färgglada detaljer från lampan. Joe gillar inte det då han går in i dem hela tiden, men för mig som inte är så lång är det väldigt vackert.

DSC_0006

Men det bästa av allt med lampan är det ljuset den ger ifrån sig. Hela rummet färgas av dess galna färgkombination och det ser ut som paljetter överallt. Taket blir som ett disco nästan! Visst är det en vacker lampa? Den var lite dyr men så värd varenda öre!

DSC_0008

Det sista rummet jag tänkt visa upp är vardagsrummet. Vid soffan har det tillkommit en del plädar och gosedjur. Vi funderar även på att hänga upp något på den tomma väggen men vet inte vad.

DSC_00061

Nu har bokhyllorna i vardagsrummet enbart manga. Vi kommer nog få rätt ont om plats där snart då vi får in ungefär 10 böcker varannan månad. Men en del av mina serier kom i boxar så jag lär ställa tillbaka dem i de ursprungliga lådorna och ha dem ovanpå bokhyllan. Det lär tömma över en hel hylla! En annan ny sak som inte syns så bra är min laptop som är den till vänster på bild. Jag har en ny dator då min gamla havererade. Den nya är väldigt stor och perfekt för bildbehandling.

DSC_00031

Den sista bilden visar den största uppgraderingen i vardagsrummet. Vi har utökat DVD-pelarna så nu är det två på vardera sida om TVn istället för en. Detta var rätt nödvändigt för jag började få för mycket filmer. Till vänster om TVn har vi enbart filmer och TV serier medan spelen får stå till höger. Det har även tillkommit ett PS4 då vi hittade det rätt billigt för några månader sen. Sen har vi ett till glasskåp för figurer nu så det är totalt fyra stycken i det rummet.

Det var allt jag hade att skriva om för tillfället. Jag lär inte uppgradera så mycket mer i lägenheten. Dock så har vi planer på att skaffa en katt snart så då kanske ni kan se vad jag gör för den då jag har ett designprojekt i skolan som är kopplat till katten!

Så vad tycker ni? Ser det ut som en trevlig lägenhet?

2 reaktioner på ”Lägenhet – del VI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *