Allmänt, Desserter, Event, Mat

Joe, 26

Det har varit lite dött här några dagar, och det beror på att jag hade en tenta i lördags, och därefter förberedelser inför Joes födelsedag som var igår. Han fyllde 26 och jag ville att det skulle vara speciellt eftersom det är sista året nu av våran grundutbildning. Jag tänkte visa lite av vad vi åt, men till skillnad från andra matinlägg så kommer jag inte dela med mig av recepten. Främst för att jag vill att tårtan ska vara speciell och unik för denna dag. Jag kommer däremot skriva vad som syns ifall nu någon vill ge sig på något liknande.

DSC_0012

Jag gjorde några vimplar att hänga på väggen. De är klippta ur pastellfärgade papper som jag hittade i skolans designhall. Visst fixar de feststämningen?

DSC_0013

Lunchen bestod av en vegansk donburi från Moshi Moshi. Det syns kanske inte vad som finns i den men det är inari (tofu), avokado, syrade grönsaker, ris och lite edamamebönor. Jag älskar Moshi Moshi och tycker det är det bästa stället för japansk mat i Växjö. Även Izakaya Moshi är underbara som har samma ägare.

DSC_0008

Jag skickade Joe på en liten skattjakt för att hitta hans present. Han blev lite lurad men positivt överraskad. Hans present var nämligen en liten ledtråd som ledde honom till nästa. Men tio ledtrådar senare kom han hem igen och hittade presenten. Därefter var det dags för tårta. Jag fixade en pooltårta som består av Kit-Kat liknande kex runt om för att bilda en poolkant. Själva tårtan i sig består av två lager brownie med chokladbitar i. Mellan lagren finns ett tunt skikt av Nutella. Ovanpå bottnarna finns ett lager cream cheese som jag färgat blått. Sen gjorde jag några katter och en luftmadrass i marsipan. Det ser kanske komplicerat ut men det är väldigt lätt att göra. Det enda som är jobbigt är att skulptera och att få kexen att inte ramla av. Ett tips är att ställa tårtan i kylskåpet ett tag och att ha frosting runt kanterna så att allt fäster.

DSC_0019

Sådär ser tårtan ut när man skär upp en bit. Den kanske inte är så vacker längre?

DSC_0011

Jag bakade även muffins i chokladsmak. Jag ville göra cupcakes av dem och bestämde mig därför för att ha frosting på dem. Det fick bli cream cheese frosting som jag färgat med hjälp av olika saker. Dessutom innehåller varje färg en egen smak. Den gula är färgad med gul karamellfärg och innehåller saffransarom. Den rosa innehåller röd färg och mango/lime smaksättning. Den lila innehåller bara lite blåbärspulver. Jag åt inte tårtan för jag inte är så förtjust i brownie och för att jag vill hålla koll på vikten men jag åt en cupcake och de blev väldigt goda. Vi gav även bort en hel del av dem till vänner eftersom Joe inte borde äta alla själv och de håller nog inte länge nog för honom att äta dem på egen hand ändå.

DSC_0015

Överbliven brownie som inte hamnade i tårtan serverades tillsammans med chokladbollar, cupcakes och sen de Kit-Kat liknande kexen som blev över. Jag vet inte riktigt vad dessa kex heter men de är en billigare variant av Kit-Kat som finns på Willys. De är smidiga om man vill göra en kant för tårtor eftersom man behöver rätt mycket av dessa och det kan bli dyrt i längden. Visst är mitt kakfat fint? Jag älskar det!

DSC_0014

Middagen fick bli sushi från Moshi Moshi tillsammans med deras supergoda edamamebönsallad. Jag älskar verkligen edamamebönor och kan inte besöka Moshi Moshi utan att köpa dem. Sushin var vegansk och innehöll makirullar med sesamfrön, inari och avokado. Det fanns även större bitar med stora avokadoskivor på och inarifickor. Det var riktigt smarrigt!

Dagen avslutades med lite spelande då Joes present var åt spelhållet. Vi har nu påbörjat Bayonetta 2 på vårt nya Wii U så det lär bli en hel del spelande så fort vi har tid. Tyvärr är oktober en stressig månad med massa tentor så vi lär nog inte spela så mycket de närmaste veckorna. Men Joes födelsedag var väldigt rolig och avkopplande. Det är så roligt att fira någon man älskar för man känner sig så tacksam över att de finns. Det finns inga dagar som är bättre än Joes, min brors eller min mammas födelsedagar för de är verkligen de viktigaste människorna som finns (pappa också men vi firar aldrig på samma sätt). De är bäst! Jag är verkligen tacksam för att ha fina människor i livet. Så avslutningsvis vill jag bara skriva grattis igen till min kära Joe, även om födelsedagen är över och han inte kan svenska!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *