Drycker, Recensioner

Johan & Nyström – T-Te – Hallon & vanilj

Det var länge sedan jag skrev om mina teer. Sen vi flyttade har jag fått rensa en hel del. Numera köper jag teer som jag dricker mycket av och försöker undvika nya smaker. Främst för att det inte får plats eller för att jag ändå väljer favoriterna hela tiden. Det blir mycket te över som passerar bäst-före-datum och tappar smak så detta minskar även slöseri för mig. Det betyder dock inte att jag inte köper te för goda teer finns det inte nog av!

I år har jag inte ätit ute sen början av mars eftersom jag försöker undvika pandemin så gott jag kan just nu. Men förra året åt jag PM Bars söndagsbrunch ett flertal gånger. De hade Johan & Nyströms tepåsar i buffén som ofta tog slut snabbt. Jag brukade ta min favoritsmak på första rundan även om teet tillhörde efterrättssidan. I och med att jag inte vill äta ute nu men saknar mitt goda te så la jag en beställning på nätet.

Teet i fråga är Johan & Nyströms hallon- och vaniljte. Det tillhör deras T-Te-serie som är en rad lösa tesorter man kan köpa i deras fina plåtburkar med bokstaven T på.

Just T-Te är en ganska dyr teserie och kostar omkring 130 kr per burk. Jag kan dock säga att det är värt varenda krona. T-Te är de godaste svenska teerna som finns på marknaden och jag har aldrig någonsin lyckats hitta något som har varit lika gott i Sverige om man nu vill ha smaksatta blends. Dock finns det såklart utländska märken som också har minst lika intressanta blends. Min jämförelse här berör endast svenska märken.

Den smaken som verkligen får serien att sticka ut är just hallon och vanilj. Jag tror detta beror på att vaniljsmaken i detta te verkligen sticker ut. Hallonbitarna är även generösa så smakerna blandas väldigt bra.

Detta är ett svart te så smaken blir väldigt mustig och söt. Vaniljen lämnar lite gräddiga toner också.

När man förklarar varför teet är så gott är det svårt att få till det i ord eftersom hallon och vanilj är så vanliga smaker. Man måste helt enkelt testa en kopp för att förstå hur mycket detta teet skiljer sig åt jämfört med andra av liknande smaker. Det är en kvalitetsfråga som gör det omöjligt att återvända till andra märken efter första klunken helt enkelt. Ni måste testa detta te!

Muggen som syns i bilden ovanför är från Rogue + Wolf. Varken muggen eller teet är sponsringar. Min recension är endast ett personligt tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *