Allmänt

The Body Shop – Hemp serien

Ett flertal gånger har jag skrivit om min kroniska sjukdom – atopiskt eksem. Det är en allergisk reaktion som jag levt med i nästan hela mitt liv. Nu när jag är äldre så har jag lärt mig att leva i harmoni med besvären, men det kräver som sagt behandling och tålamod. Mina regelbundna läsare känner nog till att The Body Shop är en butik som prisats på denna sida ett fåtal gånger. Det beror på deras produkter som alltid är ekologiska, dermatologiskt testade och fria från djurförsök. De är även väldigt dyra och brukar räknas som en aning lyxigare inom kosmetika.

När man har eksem ska man avstå ifrån allt som är parfymerat. Jag kan inte köpa vanligt smink, parfymer, krämer, hårprodukter, tvålar och rengöringsmedel. Det får alltid bli dyrare alternativ som är skonsammare. De produkter som brukar rekommenderas av läkare är apotekets oparfymerade varor. Deras krämer är givetvis bra, men jag tycker om att lukta lite gott. Personligen tycker jag att härliga naturliga dofter får mig att känna mig feminin, och det är något jag vill vara. Så jag provade The Body Shops produkter som är ekologiska, och de gick bra att använda. Fick aldrig utslag, inga plötsliga blödningar och huden var fortfarande mjuk. Så åtta år senare är jag här, stammis hos dem, i harmoni med mina besvär samtidigt som jag kan vara som jag vill.

Fast när man är student och samlare så kan det vara väldigt jobbigt att få ihop pengar till deras produkter. Under det senaste kvartalet har jag betalat för nästan tio figurer och fyra Alpacasso gosedjur. Början av året blev lite knivig och jag blev lite orolig över hur jag skulle klara av att ha råd med hudvård.

Jag följer The Body Shops skönhetsblogg och av ren tur så hade de en tävling där priset var just de krämer jag föredrar. Då jag aldrig vunnit en tävling tänkte jag att det inte är värt det, men samtidigt kände jag att man kanske ändå borde prova eftersom plånboken gråter. Och gissa vad? Jag vann tävlingen! Helt otroligt! Blev så paff när jag fick mitt mejl då tävlingstiden rann ut. Sprang runt i lägenheten i nästan tio minuter.

Igår fick jag min vinst hemskickad. Jag har hämtat den och jag är så glad, och så himla tacksam. Det här var inte enbart roligt för mig, det var även något jag faktiskt behövde så jag är innerligt tacksam och uppskattar detta enormt mycket. Hemp serien från The Body Shop är gedigen och bra för torr hud. De flesta med eksem har säkert stött på problemet med krämer då de antingen är enbart feta eller enbart temporärt mjukgörande. Men just Hemp serien är fuktgivande under en lång tid samtidigt som den är fet. Så huden skyddas länge och jag känner inte behovet av att klia mig alls.

DSC_0001

Paketet jag fick innehöll en body butter, en handkräm, en skyddande fotkräm, en skyddande hand butter, en skyddande ansiktskräm, en lipsyl, en tvål i formen av plantans löv och sist men inte minst – en liten påse som man kan ha tvålen i om man duschar med den. Jag tycker påsen är rätt häftig eftersom den fungerar som en svamp. Man har tvålen i påsen och använder som en vanlig duschsvamp. Den är ihålig så det löddrar igenom.

För de som funderar på att köpa något från The Body Shop, tveka inte – de säljer prisvärda produkter. Och gå gärna med i deras kundklubb. Det är sällan jag gör reklam för andra märken, men de har Sveriges bästa kundklubb som man faktiskt sparar pengar på. Har sparat flera tusen kronor av att vara medlem där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *