Desserter, Recept

Nötig glass

Här kommer ett lite mer udda glassrecept. Denna idén slog mig en dag då jag satt och åt nötter. Min mamma har en tendens att lämna ett kilo naturgodis varenda gång hon besöker mig. Då det är rätt tröttsamt att äta det varje dag när man pluggar så tänkte jag att man kanske kan göra en dessert av nötter. Och det kan man! Man kan ju göra nötig glass! Jag har provat mig fram ett flertal gånger och nu tycker jag att jag kommit fram till en riktigt god version som verkligen smakar som nötter.

Ingredienser:

  • 3/4 dl socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 dl jordnötssmör (gärna med bitar)
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl hasselnötskräm (t.ex. Nutella)

Vispa ihop socker, mjölk och jordnötssmör i en bunke. Vispa tills smöret lösts upp och blandats ordentligt.

DSC_0004

Häll i resten av ingredienserna och vispa lite till. Kör sedan hela smeten i en glassmaskin eller genom manuell kombination av frysning och vispning. När den processen är klar är det bara att ställa in allt i frysen i minst två timmar före servering.

DSC_0005

Därefter är det bara att servera. Toppa gärna med lite chokladsås. Om man vill kan man ha hackade nötter som garnering också men personligen tycker jag att det blir för nötigt då.

DSC_0013

Hoppas ni gillar denna spännande glassmak!

DSC_0012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *