Gosedjur, Samlarprylar

Arpakasso: Funwari serien – beige

Min fjärde Alpacasso tillhör en serie som kallas “Funwari”. Denna serien tillhör en av de äldre varianterna som hette Arpakasso istället för det moderniserade namnet Alpacasso. Det som var speciellt med denna serie var att alla normalstora gosedjur kom med band runt halsen. Jag köper ju helst så stort som möjligt och de största kommer utan banden. Min är en beige Funwari alpacka.

DSC_0014

Det som kanske märks på denna variant är att den har längre öron än de som tillverkas idag. Dessutom har den tunnare sömmar i munnen. Jag tycker personligen att denna är lite sötare än de andra, men min favorit är ändå den blåa jag har.

Att få tag i en Arpakasso (inte Alpacasso) idag är väldigt svårt. De säljs ju i begränsade upplagor och man får verkligen vara på hugget när en dyker upp som man vill ha. Jag har alltid velat ha en beige och jag gillar ju dem enbart då de kommer utan accessoarer. Det var väldigt jobbigt att få tag i en och jag hittade denna via auktion på japanska Yahoo. Men den är verkligen värd varenda ansträngning för den är så söt, så gosig och så underbar!

DSC_0008

Min lilla samling har växt med det senaste året. Jag verkligen älskar alla mina alpackor. De är alla döpta efter mina favoritkonstnärer. Om man är konstintresserad kanske man förstår varför jag valde att döpa dem som jag gjorde. Men den vita är Pablo, Vincent är blå, Frida är rosa och denna som inlägget handlar om är Salvador. Jag vill gärna ha en mörkbrun Leonardo och en gul Gustav också, men det lär nog dröja ett tag för det finns inga som ser tillräckligt bra ut för min smak. Till er som funderar på att skaffa dessa underbara vänner – tveka inte. Man ångrar sig inte; det kan jag garantera!

DSC_0016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *