Desserter, Recept

Chokladkrisp

Vissa dagar är det lite inaktivt här och det beror på att tentor nalkas. Då plugget prioriteras lagas inte så mycket spännande rätter i mitt kök utan jag brukar laga mat i större kvantiteter så att jag slipper stå i köket. Den enda som blir stående där är nog min käraste som ansvarar för disken för det mesta. När man pluggar mycket blir hjärnan trött och små energikickar som frukt är superbra. Men ibland vill man ändå ha något sött (som inte är frukt). På sistone har jag försökt undvika sötsaker av hälsoskäl. Fast då och då tar sötsuget över, men då kan man ju alltid göra egen konfekt för det är ju mindre onyttigt och man kan själv bestämma hur mycket socker som ska i. Här kommer ett recept på en konfekt jag fullkomligt älskar.

Chokladkrisp är en krispig liten chokladbit fylld med corn flakes, kokosflingor och hasselnötter. Vill man så kan man tillsätta socker men jag föredrar att nöja mig med sockret som redan finns i blockchokladen som också ska i. För färre kalorier rekommenderas mörk choklad, eller sockerfri. Men jag avstår från sötningsmedel då de är rätt ohälsosamma och valde därför naturligt socker i låga halter (alltså den som finns i vanlig blockchoklad). Denna konfekt är chokladig och krispig. Då den innehåller flingor och nötter får man bra med energi av den samtidigt som chokladen stillar sötsuget. Det är dessutom en rätt fin grej att bjuda sina gäster på!

Ingredienser:

  • Blockchoklad av valfri färg
  • Corn flakes
  • Kokosflingor
  • Hackade hasselnötter

Smält blockchoklad i mikro eller i vattenbad. Jag föredrar det senare.

DSC_0007

Fyll några ischokladformar eller pralinformar med corn flakes. Ha gärna några formar över ifall du smält för mycket choklad. Jag kan inte ge exakta mått för det här receptet då jag gick efter magkänsla.

DSC_0005

När chokladen smält, häll lite av den i varje form. En tesked per form blir rätt bra. Akta fingrarna i början också då chokladen är varm.

DSC_0008

Strö kokosflingor och hackade hasselnötter över det hela och ställ in i kylen i minst en halvtimme.

DSC_0009

Sen är det bara att servera dessa juveler. De är så himla goda och krispiga. Om man vill undvika att få corn flakes synliga i botten av biten kan man hälla lite choklad i formen först, och sen ha i flingorna (det syns nog att jag inte bryr mig om sådant). Hoppas det blir smaskigt!

DSC_0010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *