Drycker, Recensioner

Zoégas -Selected Editions- Summer

Tidigare så har jag skrivit att Gevalia är mitt favoritkaffe; men det betyder inte att annat kaffe inte faller mig i smaken. Häromdagen var jag på Willys och hittade ett nytt bryggkaffe från Zoégas. Det tillhör deras “-Selected Editions-“ som är säsongsbaserade kaffesorter som görs i begränsade upplagor. Denna är sommarens smak och är en mellanrost. Paketet har en somrig design som pryds av en salig blandning blommor mot en blå bakgrund; visst är det ett behagligt omslag?

DSC_0010

Kaffet ska enligt förpackning smaka fruktigt samt ha en vag kolasmak. När man öppnar förpackningen så ser kaffet ut som vilket annat kaffe som helst men om man rör om lite i det kan man hitta några små ljusa partier som syns på bilden nedanför. Jag flyttade över kaffet till en fin plåtburk som vanligt.

DSC_0011

Själva kaffet i sig smakade inte så unikt som förpackningen lovade – men det var ändå väldigt gott. Detta kaffe är lite mer aromatiskt och mustigt till skillnad från det vanliga jag dricker från Gevalia fast jag hade exakt samma mått på allt. Så med andra ord är detta kaffe en aning starkare än andra jag bryggt. Det var tyvärr inte fruktigt, men det kanske är jag som har mesiga smaklökar? Fast kolasmaken fanns. Det är ingen stark smak av kola men om man har mjölk i kaffet kan man få en eftersmak av sirap ungefär. I helhet tycker jag kaffet var väldigt gott och tycker att de flesta borde prova det, även om det är en aning dyrare än annat kaffe.

DSC_0012

En annan sak som gör detta kaffe, och Zoégas för den delen också, så bra, är att det är gjort av kvinnor. I de flesta länder där kaffebönor tas fram är det redan svårt som det är för kvinnor att få en sysselsättning då fattigdom och konservativa syner på könsroller råder. Zoégas är ett företag som stöttar kvinnorna i dessa länder genom att enbart anlita dem. Detta är något jag inte visste om förrän jag köpte detta paket så i framtiden ska jag hålla mig till Zoégas för det är alltid trevligt att göra något gott för en själv samtidigt som man gör det för någon annan också, speciellt en som behöver det. Så vill du unna dig något gott så tycker jag du ska köpa detta kaffe innan det försvinner!

DSC_0013

Angående porslinet som syns på bilden ovanför; det är en Muminmugg tillverkad av Arabia. Det finns en hel kollektion med dem och de är rätt dyra, men otroligt bekväma att hålla i! De finns att köpa i de flesta Åhlénsbutiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *