Drycker, Recensioner

Indiska – Chocolate flavoured coffee

Alla gillar choklad och de flesta dricker kaffe. Så varför inte kombinera smakerna? Häromdagen besökte jag Indiska på stan för att köpa taklampan som jag skrev om i tidigare inlägg. Då fick jag även på syn på något väldigt oindiskt inne i butiken – smaksatt kaffe. Butiken säljer ju olika teer som man faktiskt dricker i den delen av världen. Men kaffe är inte så populärt i Asien. Dock säljs det i livsmedelsbutiker ändå för det är ju inte helt uteslutet.

Indiska säljer nog kaffe då vi i väst dricker det i stora mängder. Det finns rätt många olika smaker att välja mellan men jag valde just choklad då det är något både jag och Joe är förtjusta i. Jag antog att kaffet skulle ha nermalda kakaobönor i också utöver kaffebönorna och det är precis det som det var.

DSC_0003

Tyvärr är bilden ovanför lite suddig men det märkte jag inte förrän efteråt. Dock är det inte så mycket som inte syns. Kaffet är krav- och fairtrademärkt. Därav är det ett rättvist kaffe. Själva förpackningen är väldigt tråkig att titta på men så är det med de flesta kaffepaketen. Jag lär föra över detta kaffe till en fin plåtburk senare.

Själva kaffet var väldigt gott. Det smakar inget speciellt, utan det är bara en vanlig kaffesmak. Men när man druckit det så känns det inte som att man fått i sig kaffe utan det blir en eftersmak av choklad. Dock så märker man ingen chokladsmak medan man dricker. Man kan däremot ha i mjölk i kaffet för att få fram chokladen lite fast jag tycker ändå den märks som mest i eftersmaken.

DSC_0004

Så gillar du kaffe och choklad så är detta verkligen värt att prova. Tyvärr är kaffet lite dyrt och kommer i en väldigt liten påse. Men som en rolig grej att testa så är detta verkligen värt pengarna för det är ju gott!

2 reaktioner på ”Indiska – Chocolate flavoured coffee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *