Allmänt, Tips

Pynta glasburkar

Vi köper väldigt många produkter i glasburkar. Det är rätt svårt att undkomma det med dagens livsmedelssituation. Utöver det så sker även väldigt mycket återvinning för vi blir ju alltmer miljövänliga. Men samtidigt läggs det så ofantligt mycket pengar på inredning. Efter modeindustrin är det nog en industri som ligger hack i häl. Jag tycker inredning är riktigt trevligt för jag vill alltid att mitt hem ska se hemtrevligt ut och ha en känsla av mig, och givetvis min sambo (men mest mig).

Så vad har glasburkar med saken att göra? Jo, idag tänkte jag tipsa er om ett superenkelt inredningsknep som bara kräver glasburkar, lite presentpapper och natursnöre. Snöret kan man skippa, och presentpappret är relativt lätt att få tag på. Så i princip är denna dekor helt gratis och resultatet blir supersnyggt.

Börja med att diska din glasburk ordentligt så att den är ren och fettfri. Om det finns något bäst-före-datum stämplat på burken så går det att gnugga bort med stålull. Etiketten på burken går att dra bort om burken blötläggs i varmt vatten.

När burken är ren och fin så är det dags att pynta. Klipp ut en smal remsa i presentpapper och tejpa fast den runt burken i en rand. Knyt sedan ett natursnöre runt pappret. Därefter har ni en väldigt fin behållare som kan smycka vilken hylla som helst.

DSC_0013

Visst blir det fint? Glasburken ger en känsla av rustik och snöret blir lite lantligt. Dessutom är detta så miljövänligt något bara kan bli idag. Jag har plastväxter i en av burkarna och buljongtärningar i den andra. Båda burkarna innehöll ajvar innan de fick utsmycka vår lägenhet. Så pröva att pynta burkar. Resultatet blir riktigt snyggt! Och gillar man det inte så kan man alltid ge detta som present till någon, fast med något fint innehåll i, t.ex. doftljus!

DSC_0012

2 reaktioner på ”Pynta glasburkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *