Mat, Recept

Morotsbiffar

Jag har inte tröttnat på matberedaren än. Det är min favoritmaskin i köket för den gör precis det jag vill att den ska göra. Häromdagen gav jag mig på biffar igen, men denna gången morotsbiffar. Först provade jag att göra dem med ägg i eftersom det är ett bra bindemedel men då höll de bara en dag. Sen provade jag utan ägg för att se om de ändå håller ihop och det gjorde de och då blev de även mer hållbara och gick att förvara. Så detta receptet är helt veganskt och passar alla. Morotsbiffarna är utmärka till sallad!

Ingredienser (4 biffar):

  • 3 – 4 små potatisar (lite mindre än medel)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gullök
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk dill
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm gurkmeja
  • 1 ½ stora morötter (rivna)
  • 1 ½ dl ströbröd

Häll i alla ingredienser förutom morötterna och ströbröd i en matberedare och blanda ihop det till en slags deg/färs.

DSC_0001 (2)

Tillsätt morötterna och rör ihop allt för hand. Häll därefter i ströbröd, lite i taget. Det är inte säkert att allt behövs. När degen blir mer fast så är det tillräckligt. Du ska kunna forma bollar som inte faller isär men inte heller är för rinniga.

DSC_0002 (2)

Forma färsen till fyra bollar. Stek dem på medelvärme i en stekpanna med lite olja i. Glöm inte att platta till bollarna med en stekspade när de lagts ner i pannan.

DSC_0003 (2)

Biffarna ska få en brun yta. Det kan ta ett tag för dem att stekas då det är rå potatis i. Men det tar ungefär 5 minuter per sida.

DSC_0004 (2)

Sen är det bara att servera dem. De passar riktigt bra till sallad, men för den som vågar ta i med kolhydraterna så är de utmärkta ersättare för vanliga burgare.

DSC_0007

Hoppas det smakar! Och gör det inte det så kan man alltid fiffla till det med lite kryddor!

DSC_0006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *