Figurer, Samlarprylar

Orihara Izaya

Nyligen skrev jag om min Shizuofigur av Alter. Så varför inte skriva om en till ur samma serie? Denna gången blir det Izaya som är en knivgalen kille som har en hel del mystik kring sig. Enligt min åsikt är han ganska ond men de flesta tycker han är charmig.

DSC_0032

Personligen så är Izaya en karaktär jag tycker rätt illa om. Har aldrig riktigt begripit varför folk tycker om honom men smaken är ju som baken. Men jag erkänner att figuren är välskulpterad, vilket är något som förväntas från Alter. Jag köpte honom enbart för att få en komplett kollektion (ja, jag har alla DRRR!! figurer av Alter). Fast jag tycker inte det var ett dåligt köp för han är den mest detaljerade av alla i samlingen. Hans kappa är väldigt snyggt draperad och pälsen på den är väldigt fint gjord.

DSC_0028

Izaya kommer även med en alternativ hand. Han håller antingen i sin mobil eller i en kniv. Jag tycker han ser sinnessjuk ut när han håller i telefonen för det går inte ihop med ansiktet. Därför valde jag att ställa ut honom med mobilen istället då den symboliserar Dollars som han är med i.

DSC_0030

Precis som de övriga DRRR!! figurerna, i alla fall männen, så är han trots alla detaljer, väldigt ointressant. Detta beror som sagt på banal karaktärsdesign och även det faktum att de flesta i serien bär helt svarta kläder. Men jag tycker ändå Izaya har ett någorlunda intressant ansikte, mest för att det ser lite mystiskt ut. Det är svårt att tolka en personlighet från figuren och detsamma gäller karaktären.

DSC_0026

I helhet är detta en bra figur men precis som Shizuo, rätt tråkig. Han är definitivt riktad mot hans fans för det är en figur av en populär karaktär. Den behöver inte se glamorös ut för att bli slutsåld. Han sålde slut på några dagar ändå. Det finns en ny version av honom som är lite mer feminin men denna är mer baserad på animen. Så för de som gillar honom i animen så är denna figuren ett måste. Jag är jätteglad över att jag har honom i samlingen för även om jag ogillar honom så är han en av anledningarna till att serien utvecklas. Och en bra figur är det också!

DSC_0024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *