Allmänt, Samlarprylar, Tips

Millie Marotta

Just nu befinner jag mig i Wales som vanligt (varit här sen början av juni). Då pojkvännen är härifrån brukar vi besöka landet två gånger per år ungefär. Denna sommaren har hans mamma ett nytt hus vilket medfört att det varit svårt att få tillgång till internet. Men det har faktiskt varit ganska skönt att kunna stänga av internet för det mesta eftersom det varit lättare att ta vara  på tiden (däremot har jag hållit mig uppdaterad kring nyheterna).

Hur som helst, vad gör man utan internet? Min pojkvän har sommarjobb från universitetet och så är han heltidsanställd på ett spelutvecklingsföretag som har ett kommande spel vid namn Staxel. Så vi har inte kunnat åka runt och turista lika mycket som vi brukar göra när vi är här eftersom han varit upptagen. Däremot åkte vi till Chester i England ganska tidigt under vistelsen så jag kunde skaffa mig lite saker att sysselsätta mig med här. Detta inlägget är till för att visa upp en av grejerna jag köpte, men även för att tipsa om saken i fråga.

Ingen har nog missat att målarböcker för vuxna, de s.k. “mindfulness” stresshanteringsredskapen, är väldigt trendiga nu. Jag som älskar att måla och rita men inte riktigt känner för att fylla i mina egna skisser tycker de är toppen. Dessutom hjälper det verkligen när man är stressad som en slags avkoppling. Det var min kompis Irma som tipsade om dessa målarböcker. Jag letade upp dem online och den som såg mest intressant ut råkade vara en av Millie Marotta. Jag blev fullkomligt kär i den, så när vi åkte till Chester passade jag på att köpa en till målarbok (den gamla är kvar i Sverige) och då blev det en av hennes igen, nämligen “Wild Savannah”. Millie är också från Wales och hennes illustrationer påminner en mycket om den vackra naturen – något man blir kär i när man är på denna sidan av Storbritannien. Så för mig som är i Wales så ofta var detta illustrationer som prickade rätt i hjärtat.

DSC_0015

Jag tänker inte visa er några bilder ur själva målarboken. Det är lite av ett mysterium jag tycker alla ska upptäcka själva. Jag tycker i alla fall att de som gillar målarböcker borde testa Millies böcker eftersom hennes illustrationer verkligen är stimulerande att arbeta med. De är även behagliga att titta på rent estetiskt då de är väldigt surrealistiskt detaljerade men även realistiska i helhet.

Ett tips till alla er som köper målarböcker – köp dem på engelska. De svenska översatta böckerna trycks på väldigt dåligt papper som är genomskinligt. Det förstör böckerna totalt när man målar på båda sidor. De engelska har tjockt papper och jag som målar med tusch har aldrig haft problem med bilder som lyser igenom!

Så ja, nu vet ni vad jag har sysselsatt mig själv med, bl.a. Det finns lite mer än så men detta har varit det jag gjort mest. Men jag kommer hem snart och då blir uppdateringen mer frekvent igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *