Drycker, Recensioner

Clipper – Organic Assam tea with vanilla

Sist jag skrev om Clipper var september förra året. Nu känns det som ett perfekt läge för ändring på det eftersom jag faktiskt har 12 olika tesorter av dem i min gigantiska tesamling som jag dricker regelbundet. Så idag ska jag skriva lite om deras ekologiska Assam med smak av vanilj. Precis som deras andra teer så kommer även detta i ekologiska oblekta tepåsar utan snören vilket är standard i Storbritannien.

dsc_0014

Jag köpte detta när jag befann mig i en liten butik i Ruthin i Wales i somras. Men lyckligtvis finns detta även i Sverige i de flesta butiker. Så är det värt att köpa?

Konstigt nog så är detta det första teet av Clipper som jag betackar. Det är absolut inget fel på teet men det är långt ifrån bra Assam. Då jag har druckit te av många olika märken som har Assam så kan jag med erfarenhet säga att detta inte är det bästa Clipper tillverkar.

Teet är väldigt bittert och har en för hög koncentration av teblad. Det känns även som att bladen rostats lite för länge då vaniljen inte märks alls. Det enda som är vaniljaktigt med teet är doften. Nu har jag i och för sig inte haft socker i teet då jag inte tycker om sött te men ni kanske kan testa och säga vad ni tycker? Hur som helst så är Clippers Assam ett helt okej te för den som vill ha något enkelt, men vill man ha bra och traditionell Assam så rekommenderar jag inte detta märket för just denna tesorten. Annars är Clipper oftast väldigt bra.

dsc_0015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *