Allmänt

Lägenhet – del VII

För två år sen skrev jag mitt senaste inlägg om lägenheten vi bor i. Vi har bott här i fyra år nu och lär bo här i minst ett år till eftersom det är en studentbostad. I och med att vi har möblerat om i lägenheten lite sen sist tänkte jag att det skulle vara kul med ett nytt inlägg om vår bostad. Jag kommer visa er det mest intressanta i varje rum. Eftersom vi har Merlin nu, vilket vi inte hade sist, så får han vara med och guida er. Han var väldigt ivrig inför detta inlägget som ni säkert lär märka på bilderna. Jag hoppas också att ni förstår att jag har ljusat upp bilderna lite eftersom det egentligen är ganska mörkt i vår lägenhet. Vi har blackoutgardiner för att skydda vår figursamling. Därav är vissa av bilderna ganska dåliga men ändå bra nog för att visa upp rummen.

I köket har vi en ny spis till skillnad från sist. Ni som följer mina recept har säkert märkt detta eftersom vi fick den nya spisen precis efter senaste inlägget om lägenheten. Det är en glaskeramikspis till skillnad från den gamla gjutjärnsspisen. Anledningen till spisbytet var att den gamla spisen hade gått sönder. Varje gång den värmdes upp kunde man höra explosionsartade ljud från den. Utöver det finns även en Sodastream i köket nu. Vi använder den inte så ofta men den är smidig att ha. Jag har även en hög med bentos ovanpå mikron. Numera äter jag lunch i skolan eftersom det tar sån tid att komma hem under lunchrasten (folk överallt). Merlin gillar att vara i köket med mig när jag lagar mat. Han brukar sitta på golvet och gotta sig i värmen från ugnen eller så brukar han försöka peta på mina fötter för att fälla mig.

Diskhörnan i köket ser inte så annorlunda ut jämfört med sist. Den enda skillnaden är att jag har lite akvarellfärger i hörnet nu eftersom jag har börjat måla i vattenfärg igen. Merlin gillar denna delen av köket eftersom jag brukar förbereda hans våtfoder här. Han brukar ställa sig upp mot diskbänken och jama när jag står där.

Matbordet har inte ändrats så mycket. Vi har tagit bort våra bordstabletter så nu finns det bara två löpare där istället. Jag har en Marshall blåtandshögtalare på matbordet. Jag brukar ju sitta i köket och plugga, laga mat och pyssla så jag ville ha något att lyssna på musik genom där. Ovanpå högtalaren har jag mina LEGO Batman samlarfigurer. Jag har även en hel del müsli på bordet eftersom jag aldrig orkar ställa tillbaka det. Merlin hoppar aldrig upp på matbordet men han älskar att sitta på stolarna och stirra på folk. Han har varit min lunchdejt många gånger då Joe har varit upptagen med jobb under lunchtid. Han brukar även sitta och sova på stolen bredvid när jag pluggar i köket.

Sovrummet har inte ändrats så mycket. Vi har lite mer grejer i bokhyllorna bara. Jag har dock flyttat på alla gosedjuren så att Joe får plats i sängen. Han fick nackspärr av att sova obekvämt i flera år. Jag har gosedjuren i en förvaringsbänk som inte är med på bilden eftersom jag fick den efter att bilden togs. Vi har även en fin kopparfläkt. Den flyttas runt i lägenheten beroende på vädret men den var väldigt bra att ha denna sommaren. Merlin sitter på sängen här men normalt sett får han inte vara där eftersom jag har både astma och eksem. Jag får dock inga allergiska reaktioner av Merlin eftersom han är en allergivänlig katt, men jag vill ändå vara säker. Ibland förlåter jag honom om han hoppar upp där för han är för söt.

Den franska balkongen i sovrummet ser faktiskt inte ut som den gör på bilden. Precis efter att bilden togs bytte vi ut gardinerna så de är svarta nu. Resten är dock likadant. Det som hänger i gardinstången är vår bröllopsbukett. Den har fått torka så att vi kan spara den. Vi har vår LEGO-stad på golvet. Merlin får inte vara i sovrummet utan tillsyn för annars tar han sönder staden. Han brukar inte leka med den men han brukar krocka med den för att han är lite klumpig.

Hallen är Merlins rum. Han är där när ingen är hemma (han är aldrig ensam längre än två timmar) eller när vi sover. Han fick vara i köket förr men han började klättra på allt vilket inte var så bra. I vardagsrummet finns för mycket som han kan ha sönder. Hallen är väldigt stor och rymlig så det känns bra. Han har ett litet område med hans mat och vattenskål. Under sommaren får han en vattenskål i vardagsrummet också. Merlin brukar spilla mat så varje morgon får jag städa i hallen. Annars trampar man på torrfoder jämt.

Den andra sidan av hallen är Merlins lilla tron. Han har ett fint klätterträd där. Trädet är egentligen lite för litet för honom men han vägrar byta. Vi kommer byta ut det när vi flyttar istället. Trädet var dock perfekt för honom när han var en kattunge. Merlin är en väldigt stor katt så han behöver det största. Vi var kloka nog att köpa den största kattlådan vi kunde hitta från början så den har vi kunnat behålla. Hans kattlåda är precis vid ytterdörren men vi använder EverClean så det finns ingen lukt alls. Mina vänner blir alltid förvånade när de besöker mig för de tror att det ska “lukta katt” när de kommer.

Sist men inte minst ska jag visa er vardagsrummet – det rummet som har förändrats mest. Skrivborden står numera som ett stort hörnbord. Joes musikstudio står på ena sidan medan våra datorer står på den andra. Jag brukar dock flytta på min dator till köket när jag pluggar. Under skrivborden har vi lite lådor med grejer som behövs då och då (så det är inte värt att ställa undan dem). Vi har även vår egna server i vardagsrummet som vi har byggt tillsammans. Merlin brukar sitta och sova på min stol när jag inte sitter där för att det finns massa filtar och fuskpälsar där. Vi har även utökat vitrinskåpen vid sidan av. Det står tre stycken där istället för två.

Vi har tre vitrinskåp till vid TVn. Totalt har vi sex stycken. Merlin brukar alltid försöka titta på dem och fundera över hur han skulle kunna ta sig in. Vi har även placerat en spikmatta under TV-bänken för att hålla Merlin borta från alla kablar. Ibland brukar Merlin sitta som han gör på bilden och titta på TV. Han gillar att titta på när vi spelar TV-spel!

Mittemot TVn har vi soffhörnan. Joe gnäller alltid på att jag har för många kuddar i soffan och brukar slänga över dem till min sida. Jag har även en hel del filtar där. Jag älskar kattdjur så ovanför soffan har vi tre fina kattporträtt. Merlin brukar gilla att kasta ner kuddar från soffan. Vi har även fem stycken DVD-pelare varav två består av TV-spel. Merlin har sin lilla igloo bredvid soffan. Han sover där rätt ofta när det är kallt.

Sist men inte minst så ska ni få se min favoritdel i hela lägenheten – vår magnifika mangakollektion. Merlin har en liten möbel vid bokhyllan. Ibland brukar han sitta ovanpå den och lukta på böckerna. Numera får inte all manga plats så det står lite huller om buller. Dessutom har Joe börjat köpa manga på japanska eftersom vissa serier inte översätts (han är väldigt duktig på japanska). Vi har även lite annat i bokhyllan som vissa gosedjur. Vi har även en kristallklocka där som vi fick i bröllopspresent. Jag älskar verkligen bokhyllorna i vardagsrummet. Kan stirra på dem i flera timmar!

Så, nu har ni sett hur mitt hem ser ut just nu. Det lär se ut såhär tills vi flyttar. Det är inte världens snyggaste lägenhet men jag trivs här i vilket fall. Min dröm är dock att ha ett eget rum för alla figurer så att vi kan släppa in ljus i vardagsrummet igen. Jag gillar när det är ljust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *