Tips

Staxel

För er som inte vet det så är min man Joe en programmerare, musiker och författare (i den ordningen). Han har under de senaste åren jobbat för företaget Plukit och idag släpptes hans första spel som han har jobbat på (som spelutvecklare). Spelet heter Staxel och är ett gulligt spel som utspelar sig på en farm. Spelets grafik bygger på kubisk geometri, något som kanske påminner er om spel som Minecraft.

I dagsläget finns spelet endast till datorer. Ni kan köpa det via Steam! Joe har jobbat hårt på spelet och förra året visades det upp på TGS i Japan. Spelet var väldigt uppskattat där eftersom man kunde modifiera saker i spelet så det är ett sandlådespel, d.v.s. man kan göra lite vad man vill. Den huvudsakliga poängen är att bygga sin egen bondgård.

Joes roll i spelutvecklingen har varit att vara en av huvudprogrammerarna i teamet samt författaren bakom de flesta karaktärerna och all annan kuriosa i spelet. Det skulle betyda enormt mycket för honom om ni gav spelet en chans! Det passar alla oavsett ålder!

Observera att detta inlägget är ett icke-sponsrat reklaminlägg. Bilderna är tagna från Staxels hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *