Drycker, Tips

Kornte

I Sverige är det nog få som har hört talas om kornte. Det är ett te som är kornbaserat och dricks väldigt mycket i östra Asien men även i USA. I USA kallas drycken för “barley tea” och i Japan kallas den “mugicha”. Teet är egentligen inget speciellt men är otroligt vanligt i just Japan där min inspiration till det kommer från. I Japan dricker de flesta kornte i alla åldrar och det finns i varenda dryckautomat. Teet kan drickas både varmt och kallt så det passar alla säsonger. När man brygger det kallt behöver det dock stå i minst två timmar innan smaken sätter sig ordentligt.

I Sverige är det väldigt svårt att få tag i kornte. Till och med välsorterade asiatiska butiker verkar ha ont om denna produkten. Jag lyckades hitta ett paket på Kato, en hemsida för importerad japansk mat, så jag beställde det direkt.

Förpackningen innehåller mindre förpackningar som i sin tur innehåller tepåsar.

Jag använde min fina isteflaska som jag skrev om tidigare till detta under hela sommaren. Nu när det är lite svalare brygger jag det varmt i en tekanna istället.

Så nu kanske ni undrar varför jag skriver om kornte helt plötsligt. Sanningen är att jag har hört för mycket bra om kornte rent hälsomässigt. Det sägs vara väldigt bra för hjärtat och kroppens olika kärl. För män finns även fördelen att teet sägs motverka prostatacancer. Nu tror jag inte att teet är en magisk kur för allt det där, men jag tror att det finns fördelar med att dricka det regelbundet. Dessutom är det riktigt svalkande under sommaren. Så det var egentligen därför jag ville tipsa er om teet. Det är nyttigt, bra för kroppen och fungerar året runt!

Smaken i sig är också väldigt god så det är inte som att dricka medicin. Teet smakar inte riktigt som vanliga teer utan har en mustigare och mer aromatisk smak. Joe tyckte att det smakade väldigt likt kaffe fast lite mesigare. Gillar man kaffe är detta teet perfekt! Ser du ett paket någonstans tycker jag att du ska köpa det! Teet är både gott och bra! Det är även koffeinfritt så man kan dricka det på kvällen med utan problem.

2 reaktioner på ”Kornte

    1. Hej Cecilia! Vad glad jag blir att höra från dig! Jag har ett väldigt stort inlägg på gång och försöker få ihop det på ett bra sätt. Hoppas att allt är bra med dig med! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *