Drycker, Recensioner

English Tea Shop – Chocolate Rooibos & Vanilla

Det var länge sedan jag skrev om te ur min samling. Anledningen till detta var att vår gamla vattenkokare var alldeles för jobbig att rengöra. Det hade bildats en hel del kalk i den och jag hade inte tagit tag i det. I och med flytten lämnade vi den på återvinningscentralen men det tog lång tid innan jag skaffade en ny. Min fina vän Alexandra gav oss en vattenkokare i inflyttningspresent så nu kan jag dricka te igen!

Därav tänkte jag dela med mig av ett inlägg om ett ganska nytt te från English Tea Shop. Det är ett rooiboste med smak av choklad och vanilj. Rooibos är alltid rött och är därför koffeinfritt.

Som vanligt så är paketet otroligt vackert. Jag har en svaghet för fina teförpackningar och English Tea Shop levererar alltid på den fronten. Chokladteet har en färg som tydligt markerar teets karaktär och smak.

Detta märket kan vara svårt att hitta i butiker men finns oftast i mindre ekologiska butiker eller i större livsmedelsbutiker. Anledningen till detta är att English Tea Shop har ekologiska teer vilket tyvärr inte har blivit stort nog på ekomarknaden i Sverige. Dock tycker jag att det är konstigt att ett märke som framhäver ekologiskt som en fördel använder individuella förpackningar för varje tepåse. Det är lite slösaktigt när tepåsarna ändå är i en bra kartong.

Utöver den lilla miljömissen så är teet väldigt gott. Det är inte min favorit av alla rooibos som finns men det är ett härligt och aromatiskt te. Man känner smaken av choklad i varje klunk och får en behaglig eftersmak av mild vanilj. Chokladsmaken är den starkare av de två och är så stark att man ibland inte inser att det är rooibos man dricker. Jag tycker att det är ett fantastiskt te som verkligen leker med smaklökarna. Detta rekommenderar jag varmt!

För er som undrar så är muggen i bilden Arabias Mumindagenmugg som endast såldes under en dag i somras. Jag köade i flera timmar utanför Iittala i Älmhult för att köpa en. Visst är den fin? Ljuset i bilden är från H&M Home. Inget i inlägget är sponsrat utan detta är en recension och ett tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *