Allmänt, Resor

Alpackagården i Kråkshult

I och med att jag och Joe flyttade i år la vi väldigt mycket tid och pengar på allt som hör till ett nytt boende samt renoveringar. Därav blev det inte mycket resande vilket det brukar bli på somrarna för oss. Men jag lät inte det stoppa mig från att upptäcka roliga platser för det. Man behöver ju inte resa långt för att ha kul.

Något som jag inte har skrivit mycket om här men som personer som känner mig personligen vet om är att jag älskar alpackor. De är mina favoritdjur efter katter. De är så fluffiga, snälla och man blir så glad av att bara se dem! Jag var rätt trött på att bara sitta och hålla på med jobb och hem hela tiden i somras så jag letade upp en alpackagård i närheten och upptäckte att det fanns en här i Kronobergs län i Småland. Det är alpackagården i Kråkshult. Jag ringde ägarna och bokade in en tid direkt.

Hela resan dit kunde jag knappt koncentrera mig för att jag var så ivrig. Jag minns att Joe bad mig sakta ner lite då och då. Så tokig är jag i alpackor!

Kråkshult ligger en liten bit utanför Ljungby. Det är inte svårt att hitta dit alls eftersom det är bra skyltat. Däremot, när man svänger av vägen smalnar det av till en sandig privat väg som man inte kan köra förbi mötande på. Vi hade tur som inte stötte på några på vägen.

När vi kom fram började jag nästan skrika av glädje när jag såg alpackorna framför mig. Stängde av bilen och sprang ut medan Joe skrek “HANDBROMS!” efter mig. Fick såklart springa tillbaka för att få tyst på honom. Därefter gick vi till entrén. Det kostar 60 kronor att besöka parken. Lägger man till 10 kronor får man en påse med väldigt mycket foder. Vi köpte två påsar foder och därefter tappade jag Joe bakom mig. Jag tror att vi var där i väldigt många timmar fast det egentligen inte var en så stor gård. Det fanns otroligt många och fina alpackor och jag ville ta med mig varenda en hem. Tyvärr bor jag inte lägligt för det…

Vi åt även våfflor på det tillhörande caféet innan vi åkte hem. Det var lite ledsamt att behöva åka hem men det är kul att veta att det bara tar 1,5 timmar att köra dit så det lär nog bli flera besök i framtiden. I vilket fall som helst så tog jag väldigt många foton där på dessa magnifika djur så nu ska jag låta bilderna tala. Hoppas att ni får upp ögonen för denna parken också. Det är en otroligt fin park där det är avsett för att vara en gård och inte ett zoo så djuren stressas inte och mår bra och tas hand om. Det är en privat verksamhet så man får ringa och fixa en tid. Jag hoppas att ni gör det om ni har vägarna förbi!

1 reaktion på ”Alpackagården i Kråkshult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *