Att köpa te kan vara väldigt spännande. Det finns alltid en hel drös av nya smaker man aldrig sett förr. Men visste ni att det kan vara ännu mer spännande att få till en härlig kopp te? Man kan ju göra eget te! Allt som behövs är kreativitet och fantasi. Jag har gjort en hel del teblandningar genom åren. Jag brukar oftast använda mig av svart te som grund för att förstärka den aromatiska upplevelsen, men det går lika bra med andra färger.
Häromdagen kände jag för något lite karibiskt och gav mig därför på kokos och choklad. Då jag gillar dåliga ordvitsar fick min teblandning heta “Choconut Tea”. De flesta som smakat detta hos mig har uppskattat det, så nu tycker jag det är dags att dela med mig av receptet.
Ingredienser:
- 1 tsk kokosolja
- 3/4 dl Assam teblad
- 1/4 dl Darjeeling teblad
- 1 msk kokosflingor
- 1 ½ tsk kakaonibs
Börja med att sätta ugnen på 100 grader. Häll därefter kokosolja i en skål som tål värme. Smält oljan i mikro då den är väldigt trög.
Blanda oljan med tebladen. Vill man så kan man ha enbart Assam, men jag ville ha i lite Darjeeling också för en unik smak.
Lägg tebladen på en bit aluminiumfolie. Vik upp kanterna lite så inget faller av. Ställ in foliebiten i ugnen i ungefär en halvtimme så att tebladen rostas medan de absorberar kokossmaken.
Ta ut tebladen och låt dem svalna. När de svalnat helt, blanda dem med kokosflingor och kakaonibs.
Sen är teet i princip färdigt. Förvara det gärna i en fin burk.
Gör teet på samma sätt som annat löste. Då detta är svart så kan man ha i socker och mjölk om så önskas, men jag föredrar utan.
Hoppas ni gillar denna typen av recept också; och att ni tycker teet är gott. Själv tycker jag att det är utsökt!