Drycker, Recept

Choconut Tea

Att köpa te kan vara väldigt spännande. Det finns alltid en hel drös av nya smaker man aldrig sett förr. Men visste ni att det kan vara ännu mer spännande att få till en härlig kopp te? Man kan ju göra eget te! Allt som behövs är kreativitet och fantasi. Jag har gjort en hel del teblandningar genom åren. Jag brukar oftast använda mig av svart te som grund för att förstärka den aromatiska upplevelsen, men det går lika bra med andra färger.

Häromdagen kände jag för något lite karibiskt och gav mig därför på kokos och choklad. Då jag gillar dåliga ordvitsar fick min teblandning heta “Choconut Tea”. De flesta som smakat detta hos mig har uppskattat det, så nu tycker jag det är dags att dela med mig av receptet.

Ingredienser:

  • 1 tsk kokosolja
  • 3/4 dl Assam teblad
  • 1/4 dl Darjeeling teblad
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 ½ tsk kakaonibs

Börja med att sätta ugnen på 100 grader. Häll därefter kokosolja i en skål som tål värme. Smält oljan i mikro då den är väldigt trög.

DSC_0006

Blanda oljan med tebladen. Vill man så kan man ha enbart Assam, men jag ville ha i lite Darjeeling också för en unik smak.

DSC_0009

Lägg tebladen på en bit aluminiumfolie. Vik upp kanterna lite så inget faller av. Ställ in foliebiten i ugnen i ungefär en halvtimme så att tebladen rostas medan de absorberar kokossmaken.

DSC_0010

Ta ut tebladen och låt dem svalna. När de svalnat helt, blanda dem med kokosflingor och kakaonibs.

DSC_0011

Sen är teet i princip färdigt. Förvara det gärna i en fin burk.

DSC_0012

Gör teet på samma sätt som annat löste. Då detta är svart så kan man ha i socker och mjölk om så önskas, men jag föredrar utan.

DSC_0013

Hoppas ni gillar denna typen av recept också; och att ni tycker teet är gott. Själv tycker jag att det är utsökt!

DSC_0014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *