Mat, Recept

Koriander- och kumminpasta

“Comfort food” är den typ av mat som får en att känna sig nostalgisk. Rätten ska också vara lättlagad och ha anknytningar till en viss bakgrund. För Joe så har denna rätt alltid varit en koriander- och kumminpasta. Det är en enkel rätt som är lite av en blandning mellan soppa och gryta. Receptet till denna rätt är inte mitt, utan det är en familjetradition som passerats genom generationerna bland hans förfäder. Det tar bara tio minuter att laga rätten och de dagar då vi har brist på idéer så är detta ett utmärkt val. Dessutom är rätten väldigt mustig och aromatisk trots det låga antalet ingredienser. Dock är det inget spännande att äta då det är en simpel rätt, men poängen är som sagt att det är comfort food.

Ingredienser:

  • 2 portioner pasta
  • 150 g quornbitar
  • 1 hackad gul lök eller 1 msk lökpulver
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 – 3 dl ärtor, majs och paprika grönsaksmix
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk koriander

Koka upp pasta under tiden som rätten tillreds. Börja med att lägga quornbitar, lök och en buljongtärning i en stekpanna. Häll i vatten i pannan tills det täcker allt och låt det koka upp.

DSC_0001

När det börjar koka, sänk till medelvärme och rör om tills buljongtärningen lösts upp. Tillsätt därefter kryddorna och grönsakerna – rör om. Låt det hela puttra tills allt är genomvarmt.

DSC_0002

När pastan är klar, sila av och portionera. Ifall ni undrar vad det är för rolig pasta jag har på sista bilden så är det en dinosauriepasta jag hittade på Netto. Den är ekologisk och väldigt fyllig.

DSC_0004

Fiska upp quornbitarna och grönsakerna och lägg dem över den färdiga pastan. Häll därefter spadet som blir kvar över dem så det blir som en soppa. Sen är det bara att servera! Detta är så enkelt och väldigt mättande!

DSC_0005

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *