Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Grell Sutcliff

Kotobukiya gjorde ju fyra olika karaktärer ur serien Kuroshitsuji. De är alla ARTFX-J figurer och är därför riktade mot oss här i väst. De är även lite större än vanliga figurer då de har detaljerade baser som sticker ut väldigt mycket. Jag har tidigare skrivit om de första två ur serien, Sebastian och Ciel (de finns i min figursamling i huvudmenyn). Av någon anledningen valde företaget att ha en liten paus under sommaren innan de släppte de övriga två som är de bästa. Idag tänkte jag skriva om min favoritkaraktär ur Kuroshitsuji, Grell Sutcliff eftersom han kom ut nyligen; han blir den tredje i samlingen.

DSC_0014

Sist Kotobukiya gjorde figurer ur Kuroshitsuji så var de väldigt fina, men de hade en aning sämre kvalitet jämfört med bilderna de reklamförde produkterna med. Denna gången var det annorlunda. Grell ser exakt lika bra ut som på bilderna. Han är väldigt detaljerad. Även hans lie, som är en motorsåg, har utmärkande detaljer.

DSC_0017

Det var lite svårt att få honom att hålla i sågen i och med att de glömde skicka med en instruktionslapp vilket bör följa med varje figur. Men jag lyckades få den på plats till slut.

Plattan som Grell står på är lite annorlunda från de tidigare. Det är ett schackrutigt golv som fallit sönder med en gigantisk schackpjäs som sticker igenom det. Grells fot lutar på denna pjäs. Detaljerna i golvet är verkligen skarpa och välgjorda. Även Grells skor som man får syn på när man tittar neråt är väldigt fina och lackerade.

DSC_0025

Till skillnad från de flesta figurer jag har så kan man faktiskt inte dra av Grell från hans platta utan den är fastspänd redan från början. Försöker man dra bort honom går nog figuren sönder.

Så varför är Grell bättre gjord än de andra figurerna? Jag har faktiskt inget bra svar då jag inte gjort den men en gissning är att han är så röd. Kotobukiya brukar vara väldigt snåla med färg och plastkvalitet. Det tog dem flera år innan de erkändes som ett vettigt figurföretag. Om hårfärger är mörka så brukar de strunta i att skugga dem. Grells röda hår skulle nog inte funka utan några toner. Samma kan sägas om kläderna. Så det är nog färgläggningen som ger honom detta perfekta utseende.

DSC_0021

Bara så ni vet så tycker jag inte Grell är en fin figur bara för att jag gillar honom så mycket. Det är verkligen en charmig figur. Den ser psykopatiskt glad ut, precis som karaktären själv. Den fångar verkligen hans typiska drag. Han är elegant, feminin och könlös, men ändå kaxig. En diva helt enkelt. Alla andra som delar hans klass klär sig ståtligt och i kostym. Grell som älskar rött vill fortfarande ha klass samtidigt som han bär den färg han dyrkar.

DSC_0019

Grell är faktiskt en av mina favoritkaraktärer någonsin från manga och anime så det gör mig verkligen glad i själen att han fått en figur, och en så fin sådan. Karaktären är verkligen speciell, och det är just sådant jag söker efter i fiktion – karaktärer med utstickande personlighet eller kvalitet. Kuroshitsuji är en fantastisk manga, och alla som läser den och har möjlighet att skaffa figurer borde verkligen investera i dessa skulpturer.

DSC_0024

Det kanske märks att jag inte har något negativt att säga om denna figur, och det är för att den verkligen är pricken över i:et. Det finns inget att klaga på. Den ser lika bra ut som den gjorde på bilderna. Den är väldetaljerad och färgrik, fångar karaktärens personlighet väldigt bra. Kläderna tyder på elegans samtidigt som man kan förstå att personen gillar färgen röd. Ansiktet, speciellt tänderna, visar att detta är en psykopatisk karaktär. Glasögonen antyder en divig personlighet. För en som älskar Grell så är detta ett måste. Det är en Kotobukiya figur så det är inte den bästa kvalitén som finns på marknaden, men den är ändå väldigt bra. Grell är definitivt en av mina favoriter bland alla mina figurer. Han är lite dyr, men det är alla ARTFX-J figurer så det är en smäll man får ta.

DSC_0011

Nu är det bara en månad kvar, sen släpps Undetaker. Därefter blir hela samlingen komplett så jag längtar verkligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *