Drycker, Recept

Choklad frappuccino

För några dagar sen skrev jag om karamell frappuccino. Idag är det dags för den andra delen bland mina frappe experiment i köket. Det är chokladsmak som gäller och detta är ju den vanligaste man kan köpa i caféer. Den är mustigare och har en fyllig smak som påminner lite om O’boy blandat med kaffe. Joe tyckte om denna väldigt mycket men inte lika mycket som karamell då jag inte hällde någon chokladsås på. Men det var mest för att jag inte orkade köpa en bara för lite frappe. Men annars är denna precis som den man köper. Notera att receptet är lite hastigt och kort, och det är mest för att skolan börjat igen och jag kommer försöka korta ner tiden jag lägger ner på skrivandet. Det kommer givetvis fortfarande uppdateras här nästan varje dag, men texterna blir nog lite kortare ibland.

Ingredienser:

  • 1 kopp starkt kaffe (fruset i iskuber)
  • 1 ½ msk kakao
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 msk agavesirap eller 3 msk socker
  • Vispgrädde, chokladsås eller kakao till garnering

Blanda alla ingredienser förutom de avsedda till garnering i en mixer.

DSC_0001

Mixa snabbt till en len blandning. Vill man ha den isiga varianten som de har i caféer så ska man inte ha fruset kaffe i, utan vanlig kall kaffe och så har man krossad is i drickan sen. Toppa med valfri garnering; häll spritsad grädde ovanpå och strö kakao eller chokladsås över grädden.

DSC_0004

Nu kan du ha ett litet café i köket! Hoppas ni gillar dessa recept!

DSC_0003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *