Allmänt, Drycker

Garant – Gamla Söder

Jag har mer eller mindre alltid varit beroende av varma drycker, främst kaffe och te. Detta har varit grunden för något som blivit ett slags samlande genom åren. I dagsläget har jag över femtio olika tesorter i mitt skafferi. Egentligen är det en relativt dålig vana, för mycket av det som finns där är te som inte faller mig i smaken. Det brukar vara så att jag ofta stannar till vid tehyllan i butiker för att lukta på paketen och sedan stirra på deras utseenden. Och så kommer man hem med något som egentligen inte stod med på inköpslistan…

Trots det, så är majoriteten av allt te vi har sådana som jag gillar. I och med att jag dricker så mycket av det tänkte jag att det kanske kan vara lämpligt att skriva lite om dem då och då. Idag tänkte jag skriva om en tesmak som heter Gamla Söder.

Gamla Söder är ett svart te som är väldigt fruktigt till smaken. Jag skulle nog inte våga kalla det för ett fruktte för det är mer svart än något annat. Fruktsmaken är något man känner av lite lätt. Detta te är producerat av märket Garant och finns därför endast i utvalda butiker då detta märke inte säljs överallt. För de som kallar sig konnässörer så finns även detta te som löste. Jag föredrar tepåsen i detta fall för jag lyckas alltid få det för svart när jag använder min tesil och då försvinner fruktsmaken helt. Men det kanske är min tesil som är dålig? Hur som helst, detta är ett te som är väldigt härligt och fruktigt samtidigt som det är väldigt svart. Passar utmärkt nu i höstrusket!

DSC_0009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *