Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Sakata Gintoki – Benizakura version

Då var det dags för ett nytt inlägg om en figur, och idag är det ingen mindre än Gintoki från Gintama. Figuren är en MegaHouse figur och är därför väldigt välgjord. MegaHouse är ett företag som går lite som en berg-och-dal-bana. Förr var deras figurer väldigt billiga och kvalitén var bra men inte utmärkt. I dagsläget så är de bland toppföretagen och därför är deras figurer alltmer dyrare.

Jag har relativt många figurer som MegaHouse gjort och jag kan säga att Gintoki är den bästa de någonsin gjort av en manlig karaktär (det läggs betydligt mer tid på kvinnliga figurer). Detaljerna på hans kläder som fladdrar är helt otroliga. Jag är pedantisk och brukar försöka hitta fel på figurer, vilket egentligen är rätt dåligt, men jag fann inte ett enda fel. Det är helt enkelt en otroligt snygg figur.

DSC_0009

Dock så måste jag säga att även om figuren är snygg så märks det att det inte är ett toppföretag som gjort det. Även om MegaHouse är riktigt bra så blir man kräsen när man börjar samla på ALTER eller Good Smile Company figurer. Jag brukar ofta märka kvalitetsskillnaden på karaktärens frisyr. Hår är ofta svårt att skulptera och man märker stora skillnader i konstnärlighet när man tittar på figurers hår.

DSC_0007

Även om håret kunde varit bättre så är det inte något jag klagar över. Gintama har trots allt ingen avancerad tecknarstil. Det är en enkel stil som är typisk för sin kategori. Trots detta så finns det faktiskt rätt mycket detaljer i vissa saker som kunde varit mindre detaljrika vilket är förvånande.

DSC_0008

Gintokis svärd är så vackert gjorda. Hade inte förväntat mig att de skulle se så dynamiska ut när jag beställde figuren. Så i slutändan tycker jag att det som kunde varit en gnutta bättre kompenserades av extrema detaljer på annat håll.

DSC_0002

Jag kan sammanfatta det hela i att denna figur kunde varit bättre men är fortfarande riktigt snygg. Det är en detaljrik figur som verkligen framhäver karaktärens attityd. Detta är den vackraste Gintoki figur som gjorts hittills och jag är verkligen glad över att jag köpte den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *