Drycker

Ceylon Broken

Idag var jag tvungen att ta mig in till stan för att jag hade några ärenden där. Var mest upprörd över att jag ens behövde åka dit för jag är inte så förtjust i att gå på stan. Men idag förändrades min värld totalt. Jag upptäckte en tebutik. Och det är inte vilken som helst. Utan det är en välsorterad sådan som drivs av människor som är lika engagerade i te som jag är. Dessutom säljer de Kahls te. Butiken heter Thekompaniet. Det finns visserligen ett par stycken tebutiker här i Växjö men denna stod verkligen ut för det märktes att ägarna har passion för te. Så jag bad dem ta ner burk efter burk så jag kunde lukta mig fram till vad jag ville ha. Man kan ju inte lämna en underbar butik helt tomhänt!

Så jag köpte tre olika tesorter. En av dem är Ceylon Broken. Detta te är ett utav de mer populära tesorterna i Europa, främst för att man dricker det väldigt mycket i länder som Storbritannien. Namnet kommer från själva området Ceylon som numera kallas för Sri Lanka. Så med andra ord, Ceylon te är te som har ursprung i Sri Lanka. Själva “Broken” sätts dit för att man ska förstå vilken sorts löv man får. Dessa har krossats så att de ska kunna användas både i tesil och i tepåse.

DSC_0001

Själva teet är ett traditionellt svart te. Det passar utmärkt med socker och mjölk om man nu gillar sådant. Det är en stark aromatisk upplevelse helt enkelt. Jag tycker om den väldigt mycket. Det är härligt att dricka detta te samtidigt som man läser en bok. Det finns något mysigt i det hela och jag rekommenderar alla till att prova detta te. Kan även passa på att lägga upp en extra bild på koppen jag köpte i samma butik. Tyckte den såg så häftig ut med alla färger och mönster. Visst är den fräck? Så i slutändan så är jag nog glad att jag tog mig till stan ändå. Och nu kommer framtida besök definitivt vara mer intressanta.

DSC_0002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *