Allmänt, Samlarprylar

The Body Shop – Mango EdT

Som atopiker (eksem) kan det vara svårt att använda parfymerade produkter, minst sagt parfym. Men jag har med åren provat mig fram då jag ändå vill använda dofter. Det har varit svårt och jag har verkligen inte varit snäll mot mig själv. Vissa parfymer får huden att spricka upp och blöda. Vissa ger bara enkla utslag. Men sen finns det några som inte påverkar mig alls. Och det är alla parfymer inne på The Body Shop. Då de är helt ekologiska och dermatologiskt testade är risken för att få allergiutslag relativt liten. Trots min extrema känslighet, eksem, astma och allt vad det heter så har jag kunnat använda deras dofter utan några problem. Jag vågar inte säga att dessa är lämpliga för alla atopiker då utslag och effekt kan variera från patient till patient. Men jag vill ändå tipsa om dem och kommer därför då och då att skriva lite om dem.

Idag vill jag skriva om deras “Mango EdT“. Detta är inte direkt någon parfym, utan det är en EdT, alltså “Eau de Toilette”. Det är många som blandar ihop dessa men en EdT är en doft som har lägre koncentration till skillnad från parfym som är den starkaste doften man kan ha. Jag tycker inte om extremt starka dofter för de ger mig huvudvärk. Men jag gillar svaga söta dofter och tycker därför att denna mangoflaska är väldigt smickrande samtidigt som den är väldigt “lätt”. Det är en tropisk doft som är väldigt fruktig.

DSC_0004

Jag brukar aldrig använda mycket doft, och det är sällan jag ens sprejar det så för mig håller en flaska väldigt länge. Jag har vissa som är halvfulla som var köpta för fem år sedan! Det är intressant att se hur vissa använder deras parfymer. Jag själv brukar spreja i luften och sen gå in i doftmolnet. Men om du vågar utsätta din känsliga hy för detta, eller kanske bara vill ha en god doft att prova (om du nu inte är allergisk) så rekommenderas denna starkt. Det är en feminin, uppiggande, väldoftande och söt doft. Det är The Body Shop och därför kan den vara lite dyr, men den är värd varenda krona. Och de har många fler dofter i denna serie. Jag samlar på en hel del så se fram emot fler inlägg om dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *