Mat, Recensioner

ekko gourmet – Rödbetsbiffar

Jag skriver rätt mycket om hur man förbereder och tillagar mat, men sällan om vad jag tycker om det utan ett recept. Så jag tänkte börja skriva lite om intressanta produkter. Har ju visserligen redan smygbörjat i och med att skrev om glass nyligen. Men nu blir det nog lite mer seriöst.

Igår befann jag mig på Willys och upptäckte att de har börjat sälja vegetariska produkter från det relativt nya märket “ekko gourmet”. Det är ett märke som producerar vegetariska saker som är grönsaksbaserade. De är alltså till skillnad från Hälsans Kök, Astrid och Aporna, Anamma och Quorn inte köttersättning. Utan de är en egen rätt i sig som inte kommer som ett alternativ. De är också därför helt veganska. Och för att göra det hela ännu bättre är maten ekologisk. Jag tyckte det lät för bra för att vara sant och köpte deras rödbetsbiffar.

Min bror har tidigare tipsat om märket. Jag har ätit deras jordnötsbiffar som är riktigt goda. Så jag förväntade mig något liknande ifrån dessa.

DSC_0003

Förpackningen innehåller sex stycken små biffar. De är frysta och kan tillagas i antingen stekpanna eller ugn. Av erfarenhetsskäl valde vi att steka dessa då de blir mer saftiga då. En liten rolig sak jag märkte då jag tog ut biffarna var att de såg ut som råa köttbiffar eftersom de var så rosa och röda. Men man ska inte döma en bok efter omslag.

DSC_0004

Under stekningen så märktes ett problem, men det är något som jag upplevt med alla sorters vegetariska burgare och biffar – de faller samman lite då man vänder på dem. Men det är inte något stort problem för det är några enstaka små rödbetsbitar som faller av. Biffarna tar ungefär den tiden som står på paketet, alltså sju minuter. Man får vända på dem då och då men det går fort.

Vi valde att servera dem med potatisbullar eftersom jag älskar potatis. Så, vad tyckte jag egentligen? Ja, vad ska man säga? De var i helhet helt okej, men jag tycker att man kände en alldeles för syrlig smak av rödbeta. Trots att det är en rödbetsbiff så innehåller den även morötter och bönor och jag hade hoppats på att känna smaken av dem mer. Tyvärr smakade även rödbetorna som inlagda sådana, lite sura helt enkelt. Hade hoppats på en mer färsk smak. Så i slutändan så kan man väl säga att biffarna var okej men jag hade förväntat mig lite mer. De var definitivt värda att provas. Men jag tror inte vi köper dem igen. Dessutom kan jag lägga till att de är lite dyra. Ett paket kostar ungefär 35 kr vilket jag tycker är orimligt. De borde kosta mellan 25 – 30 kr istället. Alternativt kan man ha fler biffar i paketet. Men de är en spännande nyhet och för den som är nyfiken på vegansk mat så är det något som kan vara av intresse.

DSC_0007

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *