Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Kuroko Tetsuya

Sist jag skrev om en figur var det en MegaHouse sådan. Idag blir det ytterligare en MegaHouse figur då jag har rätt många sådana. Denna gång är det Kuroko Tetsuya från serien Kuroko no Basket som råkade vara en av mina favoritserier från den senaste tiden. Detta är även den figur som jag haft mest problem med att få tag i. När han släpptes för förhandsbokning sålde han slut på två minuter. Jag lyckades i slutändan med att få tag i en då det fanns en del avbokningar. Jag minns att jag satt i skolan och hade tråkigt under en föreläsning och bara bläddrade lite bland sidor. Helt plötsligt fanns han där, mitt framför mig. Ville skrika av glädje men jag satt som sagt mitt i en föreläsning.

Figuren är en väldigt häftig sådan. Jag tänker inte gå in på hur välgjord den är då jag flera gånger hävdat att MegaHouse är ett bra företag som har öga för detalj. Det jag istället vill fokusera på är hur dynamisk figuren ser ut.

DSC_0002

Det är en väldigt enkelt klädd karaktär så jag har inga specifika synpunkter kring färgläggning. Men jag tror inte heller att det är poängen i det hela. Som jag skrev tidigare, detta är en dynamisk figur som framhäver karaktärens huvudsakliga förmåga och skicklighet. Ni som har sett eller läst serien vet vad jag menar. Det är en karaktäristisk pose och den ser verkligen ut att vara tagen direkt ur en match.

DSC_0003

Bilden ovanför är en tydligare närbild på karaktärens ansikte. Jag minns att när figuren kom ut så var det rätt många klagomål kring hur liten den var, men detta är en kort karaktär. Så jag anser att den är lagom stor. Sen har jag införskaffat mig fler figurer ur samma serie och när man ställer upp dem tillsammans så kan man tydligt se att de är skalenliga. De är även markerade väldigt väl. Förutom deras uniformer så är även varenda platta markerad med karaktärens namn och nummer samt laget de spelar för.

DSC_0004

Kuroko no Basket är en populär serie och det är därför väldigt svårt att få tag i dessa figurer då de säljer slut snabbt. Men är man medveten om hur det fungerar och går upp i tid för förhandsbokningen så ska allt gå som planerat. Jag har lärt mig detta nu och har därför lyckats få tag i de övriga karaktärerna som jag ville ha. Dessutom har MegaHouse varit snälla och utökat deras produktion så för tillfället finns alla i butik, förutom just Kuroko. Vill man få tag i honom nu är han rätt dyr då han är eftertraktad. Men hittar du honom till ett rimligt pris ska du inte tveka. Det är en snygg och välgjord figur som verkligen visar vem karaktären är och vad han gör. Tillsammans med sina kamrater blir denna figur riktigt imponerande.

DSC_0001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *