Gosedjur, Samlarprylar

Alpacasso: Rainbow serien – vit

Jag bloggar inte om det direkt, men jag råkar vara väldigt förtjust i gosedjur. Men det får inte vara vilka som helst. Då jag är kräsen har vill jag oftast ha autentiska produkter för de stiger i värde. Även om jag aldrig skulle sälja dem så känns det rätt häftigt att kunna äga något som är eftertraktat. Jag samlar på en hel del, främst de som kommer från Disney Store. Fast jag uppskattar även andra gosedjur, så länge de är fina och välgjorda.

Förra veckan stötte jag på några bilder av en serie gosedjur som jag längre varit fascinerad av, nämligen Alpacasso. Jag har sett dem förr på bild då de är populära bland de som tycker om den söta sidan av japansk populärkultur. Men jag visste inte vad de hette och hade andra prioriteringar så jag hann glömma bort dem under några år. Fast förra veckan när jag såg bilderna hade personen som laddat upp dem faktiskt taggat dem med vad de heter så då blev jag sugen på att skaffa mig en för de är så otroligt söta.

För er som inte vet vad en Alpacasso är så är det en serie gosedjur i form av söta och fluffiga alpackor. De tillverkas av det japanska märket Amuse och släpps oftast i olika serier. I varje serie ingår ett par variationer och ett flertal storlekar på varje variation. Jag ville att min första Alpacasso skulle vara vit för det känns verklighetstroget. Men efter det beslutet stötte jag på problem. Dessa gosedjur säljs inte i så många butiker och det finns otroligt många fejkvarianter. Trots det så lyckades jag hitta en autentisk butik (fick vägledning av en kontakt jag har). Det enklaste sättet att hitta dem är via privatsäljare då de fåtal butiker som finns oftast säljer slut rätt snabbt. Något man bör hålla koll på är om säljaren har bilder på varan. Det som identifierar om en Alpacasso är äkta eller inte är lappen som sitter på baksidan av dem. Man bör leta efter en sådan innan man betalar för dem.

DSC_0007

Men som jag sa så hittade jag ett ställe som sålde dem. Det fick bli den vita varianten ur “Rainbow” serien. Denna serie innehåller fyra varianter – en regnbågsfärgad, en blå, en rosa och en vit. Jag älskar stora gosedjur och valde såklart den största storleken som är 50 cm hög. Jag fick den i en väldigt liten förpackning och blev lite förvånad när jag hämtade den. Men när jag väl öppnade påsen så poppade mitt gosedjur ut och då insåg jag att storleken stämde. Det är ett väldigt stort gosedjur! Den är så otroligt söt och så himla mjuk. Den är jätteskön att krama på. Jag har redan beställt en till ur samma serie fast i en annan färg. Är så otroligt nöjd och jag kan lätt säga att jag kommer köpa fler om det dyker upp någon ny serie som intresserar mig.

DSC_0006

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *