Mat, Recensioner

ekko gourmet – Mexicali Nuggets

Under helgen var min pappa och min bror på besök här i Växjö. Jag ville visa dem en rätt häftig butik som finns inne i stan här, nämligen Astrid och Apornas egna butik. Det är en butik som säljer helt vegansk kost. Förutom deras eget märke finns även andra intressanta produkter, och allt är ekologiskt. Min pappa som älskar kryddstark mat tyckte att vi borde prova ekko gourmets “Mexicali Nuggets”. Jag har haft en relativ bra upplevelse med de flesta av deras produkter och valde därför att lyssna på pappas råd.

DSC_0001

Dessa nuggets är typiskt mexikanska med deras kryddstarka smak samt den härliga blandningen mellan paprika och bönor. Enligt förpackningen ska varje påse innehålla 16 nuggets. Vår innehöll 15 men jag antar att sådana småfel förekommer då och då. Jag klagar inte för skillnaden var inte så allvarlig.

Bitarna är ungefär lika stora som vanliga nuggets brukar vara. De tog exakt den tiden som det stod på paketet att steka dem. Men de är lite svåra att steka eftersom de faller sönder rätt lätt men det är nog oundvikligt. Sen använde jag tänger också när stekspade hade varit ett bättre val.

DSC_0002

Vi serverade dem med buljongkokt ris, vilket kanske inte direkt är så mexikanskt längre. Men jag orkade inte handla mer den dagen.

DSC_0003

Så vad tyckte jag? Dessa nuggets var gudomligt goda och helt klart min favorit från ekko gourmet hittills. Jag har provat deras jordnötsbiffar som är underbara. Deras rödbetsbiffar är okej men ingen höjdare för mig. Men dessa nuggets ska jag absolut köpa igen. Kombinationen av grönsaker och bönor är riktigt nyttig samtidigt som det är barnsligt gott. Och kryddorna som använts känns verkligen mexikanska och lite heta. Jag är riktigt nöjd med köpet. Det enda jag skulle kunna klaga på är mängden nuggets i påsen. Tycker det kunde varit 20 nuggets per påse eftersom bönor som råvaror är oftast billiga, även om de är ekologiska. Fast det “problemet” stoppar inte mig ifrån att köpa fler. Detta är något alla borde prova, även om de inte är vegetarianer eller veganer (dessa nuggets är helt veganska). Det är en kryddig läckerhet som man inte kan få nog av! Ska prova att göra något mer mexikanskt av dem nästa gång. Men har du vägarna förbi en butik som säljer dessa tycker jag att du ska prova dem. Supergoda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *