Mat, Recensioner

Santa Maria – Tikka masala spice mix

I och med att jag har föräldrar från södra Asien så är jag uppväxt med mycket mat från den sidan av världen. Men nu när jag inte bor med dem längre så har den kulinariska biten glidit ifrån mig. Jag tyckte det var väldigt tråkigt då jag uppskattade mammas mat väldigt mycket och bestämde mig för att prova på att laga mer indiskt. Jag orkade inte laga något helt från grunden och bestämde mig för att prova en färdig kryddblandning. Så detta inlägg är en liten recension av Santa Marias “Tikka masala” kryddpåse.

DSC_0001

Kryddblandningen kostade inte särskilt mycket. Jag tyckte att det var ett väldigt rimligt pris. Det varierar nog med max 3 kronor bland våra svenska butiker. Enligt förpackningen är innehållet avsett för max 3 portioner. Siffran stämmer rätt bra då vi fick just 3 portioner. Man kan givetvis fuska fram fler portioner genom att tillsätta mer vätska och ha i lite mer av de kryddorna som påsen redan innehåller om man nu har dem hemma.

Som en sydasiat som är van vid att få tikka masala till middag ville jag vara väldigt sträng då jag skulle bedöma rätten. Och hur sträng jag än försökte vara så kunde jag inte finna några fel i den alls. Det enda som jag tyckte inte stämde var mängden vatten som krävdes enligt paketet. På baksidan av påsen står det att man behöver 400 g kyckling, 1 dl vatten och 2 dl creme fraiche. Vi använde oss utav 400 g quorn bitar, 2 dl creme fraiche och 2 dl vatten och eventuellt lite till.

DSC_0002

Använder man för lite vatten, alltså den mängden som står på paketet, blir rätten lite för torr tycker jag. Och då jämför jag den med de varianter jag ätit hemma och på indiska restauranger som drivs av indiska kockar. Men förutom det så smakade det verkligen ljuvligt. Jag var rädd för att rätten skulle vara för mild eftersom man i västvärlden ofta gillar att ändra kryddiga rätter till lite mildare, i stil med det västerländska köket. Men så var det inte denna gång. Det är en trovärdig kryddblandning som alla kan uppskatta, även sydasiater. Det var en otroligt god blandning och med lite trixande av vattenmängd så blir krämigheten alldeles perfekt. Jag kommer definitivt köpa den här blandningen igen. Det är en prisvärd kryddpåse som förgyller vilken middag som helst. Så för dig som gillar krämiga rätter är detta ett suveränt val. Det är en mild men kryddig rätt som faktiskt är indisk till smaken. Vi serverade rätten med ris till, men den är lika god med Santa Marias naan bröd. De är lika gudomliga! Full pott till Santa Marias indiska sortiment!

DSC_0003

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *