Allmänt

T.U.K – Cream Kitty Flats

Jag har köpt ett par nya skor. Det är sällan jag köper skor, eller rättare sagt, jag har inget behov av att äga fler än jag behöver. Men då och då när de är billiga brukar jag ändå passa på eftersom märkesskor oftast är väldigt dyra. Det finns inget annat än märkesskor i min skohylla och det är för att skoindustrin är en av de värsta. Då föredrar jag att lägga pengarna på något mer pålitligt och även på något som har lite högre standard. Det är givetvis väldigt svårt att veta om något har tillverkats under rättvisa villkor även då det är en märkesvara, men när man köper de billigare varorna så kan man vara rätt säker på att de inte har den bästa kvalitén och att de förmodligen har skapats av en för billig arbetskraft. Hur som helst, nu blev det lite väl ekonomiskt och politiskt och jag hoppas att det framgår att det inte är min ensak vad andra gör. Detta är mitt val och jag har givetvis inga problem med att andra köper annorlunda. Man investerar på det sätt som är lämpligast för ens budget helt enkelt.

De skor jag köpte hade jag verkligen inte någon koll på. Jag har ju ett konto på twitter (länk till höger), och är väldigt aktiv där. Blev tipsad av en vän om ett par ballerinaskor som var på rea. Hon var väl medveten om att jag älskar katter (de är näst bäst, men först kommer dinosaurier) och att jag bara använder veganska kläder, alltså syntetiska material. Så hon länkade mig till en sida som hade ett par supersöta skor med katter på. De är gräddfärgade och är gjorda i syntetiskt läder. Ytterst på skorna sitter kattens svans.

DSC_0003

I och med att jag alltid haft Converse sen fötterna slutade växa så har jag aldrig haft problem med skor. Visste alltid vilken storlek jag skulle ha så det var väldigt läskigt när jag skulle beställa dessa. För det första så har jag en halvstorlek och dessa kom bara i helstorlekar. Det andra var att de såldes i en amerikansk butik och om de skulle sitta fel så skulle frakten bli rätt dyr för mig. Men jag hittade en livechat som butiken erbjöd och pratade med en expedit. Hon tipsade mig om vilken storlek hon trodde var bäst och jag tog risken och köpte ett par.

Skorna kom för några dagar sen. Det tog drygt en vecka för dem att anlända vilket var kortare än förväntat. De kom i en jättesöt skolåda som är svart med röda hjärtan på locket. Jag hade hjärtklappningar medan jag tog upp skorna eftersom jag hade panik angående storleken. Men som tur var så passade de faktiskt. De är såklart inte helt perfekta. De är precis lagom stora för mig att få in foten men de är lite trånga vid tårna fast absolut inte för små. En storlek större hade varit för stort så jag är nöjd. Jag kommer däremot inte att ha på mig dessa under dagar då jag ska gå långt eftersom jag hellre vill ha bekväma skor då.

DSC_0001

Jag har promenerat lite i dem och sulorna är riktigt bekväma. Men jag måste ändå sätta in mina skoinlägg i dem eftersom jag är plattfotad. Fast det är jag van vid. Har ett par sulor jag alltid plockar ut när jag ska byta skor. Men än så länge får dessa stå på hyllan för det är alldeles för kallt för att gå ut i dem. Men jag är riktigt nöjd med köpet och kommer nog köpa fler T.U.K skor i framtiden om de dyker upp framför mig till ett rimligt pris. Det är ett häftigt märke som har rötter i en musikkultur jag tycker om. Är verkligen nöjd med köpet och ser fram emot den dagen jag kan valsa omkring i dem utan att frysa ihjäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *