Desserter, Recensioner

Göteborgs Kex – Singoalla Päronglass

Päronglass är min absoluta favorit, speciellt under sommaren. Så när jag såg att Göteborgs Kex hade en ny variant av deras populära Singoalla kex så tvekade jag inte en sekund. Köpte med mig ett paket för att prova. Jag var dock noga med att lusläsa ingredienser då många småkakor i Sverige faktiskt inte är vegetariska. Men denna är det!

DSC_0007

Kexen kommer i en pappersförpackning istället för den vanliga plastvarianten. De ligger dock i en plastpåse inuti kartongen. Jag tog ett bett av dem och blev helt kär. Detta är nog mitt favoritkex. Har aldrig stött på något så makalöst gott bland småkakor förr. Det är kex i smak och utseende av våffla med en fyllning som smakar exakt som päronglass. Kunde knappt få nog av dem och fick hejda mig själv från att rensa paketet.

Dessa kex är verkligen ljuvliga och förgyller vilken dag som helst. Tycker att de bör provas av alla. Det är precis som paketet säger – en väldigt somrig smak, och jag tror alla tycker om den svenska sommaren. Så köp dessa kex! De är verkligen perfekta. Jag kan inte hitta något att klaga på gällande smaken. Det finns dock två saker som jag tycker kan förbättras. Ur ett miljöperspektiv så är dubbelförpackning lite väl onödigt. Det hade räckt med en vanlig plastförpackning. Den andra saken är att på en av sidorna av paketet så har de en liten beskrivning av kexen. Det står “brännboll” två gånger där. Jag tror inte det var avsiktligt då det ser väldigt fel ut så det kanske är något Göteborgs Kex borde fixa? Men hur som helst, dessa kex ska köpas igen! Jag har inte varit såhär nöjd på länge med kex jag köpt.

DSC_0014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *