Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Panty Anarchy

De som följt anime regelbundet i ett flertal år nu vet säkert hur galna studion Gainax kan vara. År 2010 kom deras serie Panty & Stocking with Gartelbelt som var och fortfarande är den galnaste serie jag någonsin sett. Det är en anime som är mer lik Powerpuffpinglorna i stilen fast med ganska mycket anspelning på sexuell komedi. Men om man har rå humor och tål lite mer vulgär komedi så är det en färgsprakande serie som verkligen underhåller. Och i vissa scener då huvudpersonerna Panty och Stocking förvandlar sig så är de ritade i traditionell animestil. Dessa scener blev så otroligt populära att flera företag gjorde figurer av dem. Jag hoppade givetvis på tåget och köpte dem. Jag har faktiskt inte lyckats få tag i alla ännu eftersom jag nyligen började samla på dem. Ångrar mig lite över att jag inte köpte dem då de kom ut men då var jag inte insatt i figurer.

Den serien jag köpte är den som Alter har gjort. När en karaktär får figurer skulpterade av flera olika företag och Alter finns med på den listan så struntar jag i allt och köper deras eftersom de är det absolut bästa figurföretag som finns. Deras öga för detalj, färg och personlighet utklassar allt annat. Panty som är den figur jag tänkt skriva om idag är inte ett undantag. Hon är så otroligt detaljerad trots hennes enkla utseende.

DSC_0013

Pantys hår är väldigt speciellt. Det finns få figurer som görs på detta sätt, nämligen med genomskinligt hår. Vissa tycker det ser billigt ut eftersom det är enklare att skapa sådant hår då man slipper färglägga det. Men i detta fall tycker jag faktiskt att det ser otroligt snyggt ut. Hon är trots allt en fallen ängel och det transparenta håret får det hela att se lite mer “heligt” ut. Och hennes små runda vingar är sockersöta. De är blanka och reflekterar ljus.

DSC_0015

I och med att poängen med denna karaktär är hennes underkläder så är hennes kjol otroligt kort och den sitter rätt löst. Jag personligen känner inget behov av att ha sexualiserade karaktärer på utställning och valde att dra ner kjolen så långt som möjligt. Men annars så syns hennes underkläder ganska lätt då de är hennes vapen. För er som inte sett serien så är Pantys vapen hennes trosor som förvandlas till pistoler medan hennes syster har strumpor som blir till svärd.

DSC_0012

Typiskt för Alter är extrema detaljer. Det finns ingen som har så detaljrika figurer som dem. Ser man på Pantys smycken så blir man verkligen häpen. Det har lagts ner så mycket tid på dem. Varenda gyllene detalj på henne är verkligen guldvärd. Och den lilla gyllene kedjan runt hennes kjol är makalös. Sen sitter det lite rosa hjärtan på kedjan också som är riktigt söta. Men den detaljen som verkligen får Alter att verka gudomliga är naglarna.

DSC_0019

Både tånaglarna och fingernaglarna har nagellack. Det är sällan man ens bryr sig om sådant men Alter har verkligen visat kärlek till alla som älskar denna karaktär. Den är så trogen originalet. Och plattan som hon står på har seriens namn på sig. Djävulssystrarna Scanty och Kneesocks har dock deras namn på sina och är svarta. Men det är passande.

Även om man inte sett denna anime så tror jag att det är svårt att förneka denna figurs skönhet. Det är en diamant i min kollektion och jag är väldigt glad över att ha den i min samling. Hon är väldigt söt och figuren är en av de mest detaljerade jag har. Hon var inte så värst dyr heller då hon kom ut när figurer brukade kosta mindre. Tyvärr är Stocking rätt dyr och svår att få tag på men jag håller utkik. Än så länge har jag bara Panty och Scanty men jag lär köpa Kneesocks snart. Får nog vänta med Stocking tills vidare. Men vill du ha en snygg figur även om du inte sett denna anime så är detta ett måste. Hon är riktigt vacker!

DSC_0011

Värt att notera är att jag har lagt bomullstussar runt figuren för att skapa moln. Plattan är alltså bara en vanlig cirkulär vit skiva. Jag ville ha moln runt henne för att änglar förknippas med himlen. Det färgglada ljuset i bilden kommer från Halloweenlyktor samt några speglar som reflekterar ljuset från tre olika håll. Hon kan därför verka lite mer färgad än vanligt på mina bilder. Men hon är riktigt fin i verkligheten också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *