Mat, Recensioner

Astrid och aporna – Göttbullar

Köttbullar är nog det som jag skulle påstå är mest svenskt i hela världen rent kulinariskt. Som tur är så finns det vegetariska varianter av dem i de flesta butiker så man som vegetarian slipper känna sig utanför i det svenska köket. Jag har provat de flesta märken såsom Hälsans Kök, Quorn, anamma och nu Astrid och aporna. Den senaste i den listan köpte jag någon gång under förra veckan för att prova. Deras vegetariska köttbullar heter “Göttbullar” och kommer, precis som deras övriga produkter, i en förpackning med en barnslig bild på omslaget.

DSC_0001

Tillagningen av dessa bullar var rätt enkel. Lite stekning var allt som behövdes. Vi köpte den kylda varianten men det finns tydligen en fryst också. Förpackningen innehöll fyra portioner om man nu äter en normalstor måltid. Det kan kännas lite dyrt då dessa kostar runt 30 kr när 1 kg av vanliga köttbullar kostar lika mycket. Men det är sådana smällar man får ta om man vill vara vegetarian – eller vegan eftersom dessa är veganska.

Smaken av dessa var helt okej. Jag hade inte så höga förväntningar så jag blev positivt överraskad. Anledningen till att jag inte förväntade mig så mycket var att Quorn och Hälsans Köks vegetariska köttbullar är oätbara. Deras är stenhårda och får en knaprig yta oavsett hur man förbereder dem och jag kan lova att jag inte bränt dem! Men Astrid och apornas göttbullar var annorlunda!

Göttbullarna är inget speciellt, de är inte heller något jag vill köpa ofta. Men jag köper dem gärna igen för de var enkla och smakade bra. De passar med väldigt många olika saker och lätta att tillaga. Däremot tycker jag att de bästa vegetariska bullarna kommer ifrån anamma. Deras vegobullar är lite saftigare och har lite mer smak. Dessa var lite torra och saftigheten var minimal. Dessutom är anammas produkter väldigt billiga. Så det är ju en sak Astrid och aporna kan förbättra. Men annars är de helt okej, men inget spännande. De är rätt banala helt enkelt, och det är ju det köttbullar ska vara. Vi serverade dem senast med rostade grönsaker och det var väldigt gott och enkelt. Så jag rekommenderar dessa göttbullar. De är inte det bästa som finns men de smakar bra så jag är nöjd!

DSC_0002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *