Desserter, Recensioner

Marabou Premium – Filled Coconut

Häromdagen då jag befann mig på ICA tittade jag runt lite bland deras sortiment av mörk choklad. Jag har försökt dra ner på sötsaker rent allmänt men då jag ändå väljer att investera i dem så köper jag mörk choklad. Anledningen till detta är att det är rätt nyttigt i måttliga mängder och att det samtidigt är mättande så man vill inte direkt ha för mycket av det.

När jag tittade bland alla Marabou Premium som fanns på hyllorna såg jag att de hade en ny variant bland deras fyllda sorter – “Coconut”.

DSC_0005

Precis som paketet och titeln påstår så är det mörk choklad med kokosfyllning. Jag tycker dock att paketet luras lite. På bilden ser man en tjusig bit. Jag antog såklart att det skulle vara brytbara bitar i paketet men så var det inte. Inuti paketet är en enda stor bit som man får bryta själv lite hur man vill. Det är visserligen inte ett problem men bara en liten sak jag la märke till.

För övrigt så känns det inte direkt som fylld choklad då det är kokosen som är den dominanta smaken. Det är snarare kokos som täckts i choklad. Den engelska formuleringen på paketet är också grammatiskt inkorrekt. Det är inget problem i sig men jag tycker att det är lite konstigt att ett så stort företag som Marabou inte korrekturläser sin egen text, eller att de faktiskt tror att det är korrekt engelska.

Nu har jag skrivit lite väl mycket om själva paketet som egentligen inte är det viktigaste. Själva chokladen är ju poängen trots allt och jag har inget annat än beröm gällande det. Chokladen är min absoluta favorit just nu. Har aldrig köpt en godare Marabou Premium eller mörk choklad för den delen. Marabou är inte mitt favoritmärke för choklad men just denna kakan är oemotståndlig. Om man älskar Bounty så kommer detta vara en höjdare. De är rätt lika i smaken men denna känns lite mer lyxigare då chokladen helt enkelt smakar bättre och kokosen har mer tuggmotstånd än den i Bounty.

DSC_0007

Eftersom chokladen är så otroligt god så blir allt annat på paketet bara små petitesser. Personligen så hoppas jag att Marabou ändrar förpackningen, men det är endast för att jag vill att min favoritchoklad ska vara så perfekt som möjligt. En annan sak jag tycker kunde ändras var priset. Detta är en av de dyraste chokladkakorna som jag köpt här i Sverige. Tycker det är lite förvånande. Jag kan förstå att vissa andra kakor i samma serie är dyra då de har rätt speciella ingredienser men denna kunde varit några kronor billigare. Det är ingenting jag skulle kunna köpa varje helg. I så fall skulle jag hellre lagt pengarna på den röda varianten av Bounty som jag tyvärr aldrig sett i Sverige. Den röda Bounty varianten har jag ätit i Storbritannien. Det är i princip samma sak som denna Marabou kaka erbjuder fast med mer choklad och mindre kokos. Fast den är inte lika lätt att få tag i så för tillfället är detta min favorit.

I helhet tycker jag att Filled Coconut är underbar. Smaken levde verkligen upp till mina förväntningar om inte mer. Paketet ifrågasätter jag enbart för att det är just Marabou. Annars är detta något alla borde köpa om de har den möjligheten. Det är ingen billig choklad. Det är lyxigt, men om man vill unna sig något spännande så är detta ett måste!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *